ASII la admitere

În ultima săptămână , mai precis de pe 17 până pe 21 iulie, s-a desfășurat înscrierea pentru concursul de admitere la Facultatea de Informatică Iași. De-a lungul acestei săptămâni, va avut loc atât înscrierea pentru studiile de licență și master, cât și concursul de preadmitere pentru liceeni.

La fel ca în fiecare an, voluntarii ASII sunt bucuroși să dea o mână de ajutor și să se asigure că totul merge ca la carte. În primă fază, aceștia au coordonat completarea fișelor de înscriere, ca mai apoi să asiste la examenul de admitere. Principalul rol al voluntarilor ASII a fost să comunice atât cu viitorii studenți, cât parinții cu copiii acestora pentru a lămuri orice neclaritate.

Numărul de locuri disponibile pentru cetățenii români din acest an este de 375. Dintre acestea, doar 315 sunt scutite de taxa de şcolarizare. Comparativ cu anul precedent, sunt cu 15 locuri  mai puține per total, dar cu 15 locuri mai multe la buget. În medie, la admiterea din anul 2016, au fost 2 participanți pe loc, același procent s-a înregistrat și anul acesta.

În final la Facultatea de Informatică, la sfârșitul ultimei zile de înscrieri, situația era următoarea: licenţă: 819 înscrişi, preadmitere: 174, master: 102.

Concursul de preadmitere este o idee recent introdusă de Facultatea de Informatică Iași ce capătă rapid popularitate în rândul liceenilor din anii terminali. Acesta constă în același examen ca și cel pentru înscrierea la studiile de licență. Avantajul acestuia este faptul că oferă o a doua șansă tinerilor ce vor să studieze la această facultate. În momentul înscrierii pentru studiile de licență, ei pot alege fie să susțină din nou proba scrisă iar nota de admitere să fie maximul dintre cele două, fie să își echivaleze examenul de admitere cu nota din concursul de preadmitere.

Sperăm ca și cei admiși la această facultate să dorească să se implice în procesul de admitere ca astfel, la rândul lor, să dea și ei o mână de ajutor viitoarelor generații de studenți. Abia așteptăm să cunoaștem noii boboci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *