ASII urează bun venit bobocilor!

La fel ca în fiecare an, Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni dă o mână de ajutor bobocilor pentru a se acomoda cu viața de student cât mai rapid și plăcut. Pentru a realiza acest lucru, ASII a organizat două mari evenimente: Mentoratul și Ședința Generală Deschisă.

Mentorat

Pentru început, să vorbim despre Mentorat. Acesta a avut loc în data de 1 octombrie, în clădirea Facultății de Informatică Iași, și nu numai. Cu alte cuvinte, voluntarii ASII au vrut să iasă din tiparul orelor de curs și chiar și din incinta clădirii! Mentorii i-au plimbat pe boboci prin tot campusul Universității „Alexandru Ioan Cuza” în cadrul unei vânători de comori. Lista cu obiective presupunea realizarea de fotografii în anumte locații importante, ca de exemplu:

Cantina studențească
Parcul „Titu Maiorescu”
Sediul ASII
Biblioteca Centrală
Terasa frecventată de ASII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totuși, vânătoarea de comori a avut în vedere și crearea unui cadru care favorizează interacțiunea dintre membrii fiecărei echipe, fie aceștia boboci sau mentori.  Mai mult, mentorii au făcut schimb de date de contact cu bobocii pentru orice eventualitate.

Evident, la finalul acestei probe, câștigătorii s-au bucurat și de un premiu constând din materiale specifice proiectelor ASII numite FII Practic și FII Code.

Ședința Generală Deschisă

Pe lângă mentorat, pe data de 4 octombrie, a avut loc și Ședința Generală Deschisă a Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni. După ce bobocii si-au făcut o idee despre ce înseamnă viața de student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, ASII a considerat că ar fi de folos să prezinte și cum arată viața de voluntar. La fel au considerat și bobocii, care au umplut sala C2 a Facultății de Informatică Iași!

De data aceasta, ședința a fost în totalitate dedicată noilor noștri colegi, axându-se doar pe prezentarea asociației. Mai exact, prezentarea  membrilor, a departamentelor și a proiectelor asociației. Când atmosfera și-a pierdut din energie, s-a recurs la un scurt joc de rol.

Președintele ASII, Andrei, s-a declarat mulțumit de această ședință. Totuși, spune el, tot timpul este loc de mai bine.

În mod tradițional, totul s-a terminat cu o ieșire la o terasă, unde s-au continuat discuțiile dintre boboci și voluntari.

Câteva cuvinte din partea bobocilor:

„După această ieșire, în care mentorii echipei mele ne-au spus o parte din aspectele studenției, pot spune că am mai prins curaj, câtuși de puțin.” (Iustina, boboc)

”Mentoratul a fost o experiență chiar faină înainte de a începe facultatea. Știam câte ceva despre disciplinele pe care urmează să le studiez, dar nu știam mai nimic despre domnii profesori sau modul lor de predare. Mi-au prins bine sfaturile primite de la mentorii mei. Îmi doresc, bineînțeles, ca anul viitor să fiu și eu mentor pentru viitorii boboci.” (Daniel, boboc)

”A fost tare, mentorii ne-au arătat locurile pe unde poți merge după facultate! Totuși, aș fi preferat ca măcar un coleg din echipa mea să fi fost din aceeași grupă cu mine. Nu-mi place ideea de a începe facultatea fără a ști nicun coleg.” (Bogdan, boboc)

„A fost drăguț. M-am distrat și am aflat multe detalii despre facultate, cursuri și alte proiecte, ba chiar mi-am făcut și prieteni.” (Răzvan, boboc)

„Pot spune că mi-a plăcut atmosfera și că mi s-a părut o idee foarte faină.” (Andrei, boboc)

„Cred că a fost o idee super originală și as vrea să fie la fel în fiecare săptămână! Mentorii mi s-au părut niște oameni de treabă. ” (Teo, boboc)

Câteva cuvinte din partea mentorilor:

„M-am simțit epuizat de asaltul de întrebări, dar totodată încântat că am putut să le ofer bobocilor o zi faină în care au aflat răspunsuri la multe nelămuriri.” (Augustus, mentor)

„Mi s-au părut foarte simpatici, mai ales datorită energiei și curiozității de care au dat dovadă. Eu unul abia aștept să devină membri ASII.” (Andrei, mentor)

„Nu știu dacă am neapărat un moment favorit, toată experienta a fost tare faină. Mă bucur că am reușit să doborâm cumva barierele timidității și să avem o după-amiază frumoasă împreună.” (Ioana, mentor)

„În primul rând, am simțit că pot fi de mare ajutor, chiar dacă sarcina mea a fost doar să răspund la întrebările lor. Am legat o conexiune cu ei, aș putea spune. În al doilea rând, am participat la mentorat,  deoarece am vrut să îmi pun amprenta în inițierea lor, ca proaspeți boboci la FII, la fel cum și eu am experimentat același lucru cu un an în urmă.” (Andreea, mentor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *