FIICode revine

Marile evenimente necesită pregătire din timp, motiv pentru care, acum că s-au reunit și au primit membri noi, voluntarii echipei FIICode, formată din membrii Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni au început pregătirile pentru ediția din 2018 a unuia dintre cele mai mari concursuri naționale de informatică pentru elevi și studenți. Sub îndrumarea actualei coordonatoare a proiectului, Andreea Dascălu, planurile pentru această nouă ediție au început să prindă consistență, întrucât fiecare a avut ocazia să-și exprime sugestiile.

Anul acesta avem avantajul de a-l avea în echipă pe David Vultur, unul dintre finaliștii din ultimii doi ani, obținând prima dată locul doi, iar anul trecut primul loc, acum fiind student la Facultatea de Informatică, a decis să contribuie la organizarea acestui proiect care l-a ghidat în ultimele momente ale liceului. De la concurent la finalist, de la finalist la organizator, de la organizator la coordonator de arie, David este unul dintre exemplele care demonstrează faptul că FIICode reprezintă mai mult decât un concurs.

Ne dorim ca oricine să aibă ocazia să profite de tot ceea ce oferă acest proiect, motiv pentru care facem planuri astfel încât să ajungă vestea despre FIICode la elevii și studenții din toată țara, atât prin intermediul online, cât și prin prezentări ce vor fi susținute la cât mai multe licee și centre universitare.

Cele trei arii ale concursului au fost stabilite astfel încât să trezească interesul concurenților pasionați de domeniul IT și să-i îndemne să acumuleze cunoștințe care le vor fi de folos dacă vor dori să urmeze o carieră în acest domeniu. Astfel, orice elev sau student interesat de algoritmi și dornic să-și pună la încercare gândirea logică este așteptat la Algoritmică cu provocări pe măsură. Tinerii pasionați de jocuri pe calculator, cum știm că sunteți sau ați fost mulți dintre voi (pentru că la fel suntem și noi),  dar care vor să urce un nivel mai sus și să înțeleagă ce presupune realizarea unei asemenea capodopere și să înceapă să acumuleze experiență și cunoștințe care să-i ajute să-și ducă la îndeplinire visurile de creatori sunt așteptați să descopere aria Game Development. De asemenea, celor curioși în ceea ce privește partea de Web și Mobile le pregătim o asemenea arie care le va oferi ocazia să învețe și să-și dezvolte aceste interese.

Vrem ca FIICode să rămână în mintea fiecărui participant ca o amintire frumoasă, nu doar un concurs și pentru asta vom asigura un mediu plăcut în care se va desfășura finala și activități pe placul concurenților, organizate de voluntarii care le vor fi mereu aproape, alături de multe surprize.

De asemenea, anul acesta se pregătește un premiu special pentru finaliștii fiecărei arii, un premiu pe măsură, care merită curajul, îndrăzneala și efortul fiecărui concurent.

Pregătim, de asemenea, evenimente conexe, dar în legătură cu acestea vom reveni cu detalii cât de curând, deci urmăriți în continuare noutățile pentru a afla mai multe despre acestea și marea surpriză pregătită finaliștilor.

FIICode revine în forță, mai mare decât oricând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *