FII PRACTIC CONFERENCE

Iată că ne aflăm în 2018 și ne pregătim de o nouă ediție FII PRACTIC. Pe 3 februarie, în sala Mozart din Palas Congrass Hall, a avut loc primul eveniment conex din cadrul proiectului FII PRACTIC și anume: FII PRACTIC CONFERENCE.

Să povestim puțin despre cum a decurs această conferință. Pentru început, s-a discutat despre proiectul FII PRACTIC și ni s-au dezvăluit câteva din noutățile pe care ni le aduce în acest an. Astfel, am aflat că această ediție va fi coordonată nu de o singură persoană, așa cum ne-am obișnuit, ci de două : Ioana Turic și Augustus Tabarcea. 

Din partea Facultății de Informatică au ținut discursuri: domnul conferențiar doctor decan Adrian Iftene, doamna conferențiar doctor prodecan Lenuța Alboaie și domnul lector doctor prodecan Vlad Rădulescu. Aceștia și-au exprimat încrederea și susținerea oferite proiectului FII PRACTIC, au vorbit despre experiența lor acumulată în timp și ne-au încurajat să ne implicăm.

Ne-am bucurat și de prezența sponsorilor, aceștia fiind: Beenear,  CloudLab AG, Cult Of Coders, eMag, Expert Network, Fortech, Levi 9, Maxcode, UBIS, SoftVision, Yonder. Ei ne-au oferit informații legate de domeniul IT cât și despre ariile din cadrul proiectului FII PRACTIC, prezentându-ne modul în care vor transpune ceea ce au învățat de-a lungul timpului în cele șase sesiuni de traininguri. Cu această ocazie, am cunoscut și o parte din cei care vor fi traineri pentru ediția de anul acesta.

În mod normal, despre pauză nu se vorbește, fiind doar un moment necesar și prezent în agenda oricărei conferințe. Dar iată că la acest eveniment, obișnuita “pauza de cafea” s-a transformat într-o șansa inedită de a discuta cu oameni avizați din domeniul IT, oameni plini de voie bună și pasionați de ceea ce fac, dornici de a împărtăși și altora cunoștințelor lor.

Au urmat cinci prezentări. Prima dintre acestea, având numele “Happiness @work “ a fost tinua de Ana Bandas, Site Manager al SoftVision Iași. Tema abordată a fost una interesantă : importanța unei atitudini pozitive la locul de muncă . Am aflat astfel că optimisul, cât și calmul pot sta la baza unei cariere de success.

Numele următorului speaker este Dragoș Silion. În prezentarea sa ,”I want you to fail”,acesta ne-a împărtășit câteva situații pe care le-a întâlnit în drumul său către reușită și ne-a ajutat să conștientizăm că nu este nimic de speriat în “ a da fail”, căci de cele mai multe ori învățăm din greșelile pe care le facem. Acestuia i-am adresat și câteva întrebări.

E: Cum ți s-a părut această conferință?

D: Conferința a fost foarte faină. Deși am prins doar a doua jumătate mi s-au părut prezentări succinte, dar la obiect și interesante. Plus că am avut multe discuții interesante în pauze.

E: Am înțeles că ești unul dintre trainerii acestei ediții. Ce a stat la baza deciziei tale de a fi trainer?

D: Tradiția, în primul rând, fiind trainer și în ultimiii 2 ani. În afară de asta faptul că FII Practic e mereu o ocazie faină de a cunoaște oameni la început, dar foarte pasionați de subiect. În fiecare an sunt cel puțin câțiva oameni foarte dedicați și e foarte fun să le predai lor.

E: Cum te-ai simțit că și speaker la conferință?

D: Foaarte fain. A fost o ocazie perfectă să țin prima mea prezentare pe soft-skills (mereu am ținut prezentări tehnice). Am putut experimenta anumite lucruri, am putut să ies din zona mea de confort, dar și să-mi împărtășesc experiențele cu un public foarte receptiv. Sper că și ei au avut la fel de multe de învățat ca și mine.

A treia prezentare a fost cea a lui Alexandru Pavaloi, intitulată “Fake it till you make it” . Așa cum ne-a promis, Alexandru a păstrat lucrurile “super utile, interesante și autentice”, vorbindu-ne despre experiența sa ca și speaker și nu numai.

Andrian Marinica a ținut cea de-a patra prezentare, având titlul “Today is OK”. În cadrul acesteia, ni s-a prezentat o aplicație destinată stocării cardurilor, cupoanelor, având însă și alte beneficii.

Iată că am ajuns și la ultima prezentare din cele cinci, cea a lui Leon Cristian și anume “Viața de Business Analyst”. Ni s-a explicat care este rolul unui analist de afaceri și în ce constă munca de zi cu zi a acestuia.

Pe toată durata conferinței s-a simțit o stare de bună dispoziție datorită oamenilor frumoși veniți să învețe lucruri noi, dar și să transmită mai departe ceea ce ei au învățat și au experimentat. Așteptările de la acest proiect sunt mari, însă cu siguranță vor fi depășite de ediția FII PRACTIC 2018 căci lucrurile se anunță a fi extraordinare, marcate de profesionalism, muncă și dăruire, duse la cote maxime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *