Toamna se numără bobocii, iar primăvara stagiile

Stagii pe bune “Prinde Valul”, unul din cele mai așteptate evenimente ale primăverii a revenit la Iași și s-a dovedit a fi un real succes.

În cadrul acestui proiect ni s-au alăturat numeroase firme IT, reprezentații acestora prezentându-ne stagiile pentru vara acestui an. Printre aceste companii se regăsesc nume mari precum Amazon, Continental, Bitdefender, dar și firme având capital 100% românesc precum Servio.

Sala Pașilor Pierduți din corpul A al Universității Alexandru Ioan Cuza s-a umplut de reprezentați ai firmelor, înarmați cu voie bună și gata să prezinte stagiile de practică pentru doritori, iar Aula Mihai Eminescu s-a dovedit neîncăpătoare pentru toții studenții interesați de o viitoare carieră în IT.

Pe lângă standurile frumos aranjate și pline de jucării, agende, pixuri și obiecte interesante, fiecare companie a avut grijă ca prezentarea pregatit să fie una bine pusă la punct și să ofere cât mai multe informații interesante.

Evenimentul a fost deschis de doamna conferențiar doctor prodecan Lenuța Alboaie, aceasta fiind urmată de domnul conferențiar doctor decan al Facultății de Informatică Iași, Adrian Iftene, de domnul profesor Vasile Manta de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, de Domnul Profesor Florin Dumitru de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și de doamna profesor Daniela Tarniceriu de la Facultatea de Electronică,Telecomunicații și Tehnologia Informației, fiecare adresând un cuvânt de bun venit.

Anul acesta ne-am bucurat de prezența reprezentaților de la: Gemini CAD, Yonder, Ness Academy, Endava, Continental, OSF Global Services, Centric, Amazon, UniCredit, Bitdefender, CGM, Heaven Solutions, CRF Health, Xwiki, AppsBroker, Sevio și Thinslices.

Cu siguranță toate prezentările au fost bine la punct și au reușit să atragă atenția, cât și interesul studenților prezenți, câteva exemple fiind : prezentarea celor de la Thinslices, care ne-au surprins la final de program cu o prezentare liberă, finalizată cu o metaforă  foarte interesantă “Be a Rolls-Royce”, Centric care ne-a surprins cu interviul fostului student Dan Năstasă, Continental care ne-a captat privirea de la începutul prezentării cu un clip atrăgător, Heaven Solutions vorbind despre viața de echipă și importanța acesteia în muncă de zi cu zi.

Toți cei interesați se pot înscrie pe site-ul junio.ro, dar și pe paginile companiilor, unde vor găsi mai multe detalii.

În final nu ar trebui să uităm că toate acestea nu ar fi putut avea loc fără harnicii voluntari ASII care au fost prezenți de la prima oră a dimineții pentru a ajuta la montarea standurilor, la aranjarea sălilor și nu numai. Stefana Teodora Toader și Andreea Dascălu au fost organizatoarele de anul acesta și datorită lor a avut loc un eveniment cu adevărat reușit, reprezentând o reală oportunitate pentru studenții ieșeni pasionați de IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *