Istoria ASII: FIICode

FIICode este un proiect cu care noi, Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, ne mândrim din anul 2016. Pentru cei care încă nu știu, FIICode este un concurs de programare la nivel național ce se adresează atât elevilor cât și studenților. În acest articol vă vom prezenta evoluția acestui proiect cu suișurile, dar și cu coborâșurile, ce au avut loc pe parcurs.

Articolul despre prima ediție FIICode

După cum am menționat în introducere, prima ediție a concursului FIICode nu a avut loc cu foarte mult timp în urmă, mai exact în primăvara anului 2016, organizată de către Oriana Oniciuc alături de Pavaloi Alexandru. Ariile acestei ediții au fost doar 2 la număr: Algoritmică și Web. După aceasta, coordonatorii au considerat că ar fi mai potrivit să existe 3 arii de interes. În a doua ediție (2017) organizată de către Vlad Minuți au existat ariile: Tehnologii Web, Mobile și Algoritmică. Dintr-un motiv sau altul, participanții nu au fost destul de atrași de secțiunea Mobile și aceasta a fost omisă în finală. Iar pentru ediția de anul următor, coordonatoarea Andreea Dascălu păstrează aceste 3 arii, îmbinând Web cu Mobile, și introduce aria de Game Development.

Încă de la început s-a hotărât ca problemele să nu fie propuse doar de către profesorii universității, ceea ce ar fi răpit din farmecul pe care îl are astăzi concursul FIICode. În primele două ediții, s-au putut implica și studenții alături de reprezentanți ai anumitor companii din industria IT. Această tradiție continuă și în cazul ediției din 2018!

Vestea legată de concursul FIICode s-a răspândit repede prin țară, astfel că deja la a doua ediție numărul participanților s-a apropiat de 300. Aceștia au venit din zone precum Iași, Cluj, Rădăuți, Chișinău, Craiova, Arad și nu numai. Premiile totale au fost în valoare de 8000 RON mulțumită partenerilor: Bentley, Gemini, Yonder, Siemens, Mios, Steuerhaus, Tivo, Kira și Mind. Pentru prima dată, ediția din 2018 se bucură de recunoaștere din partea Ministerului Educației Naționale!

Un element ce ar părea să nu aibă legătură cu tematica concursului au fost cele două Pub Quiz-uri ce s-au desfășurat în Times. Acesta a fost introdus pentru prima dată la ediția din anul 2017 și va fi păstrat și anul acesta. În mare parte, întrebările din cadrul Pub Quiz-ului FIICode sunt de cultură generală (Filme, Muzică, Proverbe și zicători, Geografie ), dar și IT.

Sperăm că vom avea de scris cât mai multe cuvinte de laudă despre viitoarea ediție a concursului FIICode din anul 2018.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *