Balul Bobocilor

,,Toamna se numără bobocii”… Pentru studenții de la FII însă, luna decembrie a simbolizat ,,botezul” proaspeților intrați pe ușile facultății, ce a ținut de la 20:00 până cu câteva ore înainte de cursurile dimineții, în clubul Skin. E singurul examen la care nu a picat nimeni, toți participanții primind diplome, premii sau aplauze și felicitări.

Legenda spune că… totul a început cu concursul de Miss&Mister

Nu e prima oara când Anisia și Cătălin merg la un bal, însă seara aceasta va fi, se pare, cu totul specială.

Pentru cei ce nu o cunosc, Anisia-Mihaela Formagiu vine din Hîrlău și este o frumoasă studentă la Litere. Este ambițioasă, dedicată și gata să obțină ceea ce-și dorește în viață: ,,Urmăresc încă de când am aflat că voi fi studentă să particip la bal și văzând anunțul pe facebook, n-am ratat nicio secundă, m-am înscris imediat.”

Pregătirile au început de multă vreme, organizatorii având grijă ca totul sa iasă profesionist: ,, Povestea a început cu o întâlnire în College, unde ne-am cunoscut și ni s-a oferit șansa să ne alegem noi partenerul. Universul a făcut însă ca alegerile să nu fie tocmai similare, așa că au stabilit organizatorii majoritatea perechilor. Mi s-a ales un partener pe măsură, Ștefan Rusu. Maria Hlușneac ne-a fost mentor și am început ușor, ușor să intrăm în febra pregătirilor. N-am fost noi tocmai cei mai ascultători boboci, iar repetițiile puteau fi un chin pentru organizatori, dar dulceața fetelor și glumele băieților rezolvau orice neplăcere. Am muncit din greu, am avut vânătăi și cearcăne, dar nu ne-am plâns. A fost frumos.”

Pe vocea lui Andrei Bîrleanu: Mister FII 2018, Cătălin Cozma

Cătălin Cozma este fratele nostru, student la FII și membru ASII. Pasiunea lui Cătălin a impresionat juriul și a incendiat scena Skin-ului preț de 5 minute. După cum poate deja știți sau ați aflat, hobby-ul lui este street-workout-ul: ,,Street-workout implică rezistență, agilitate, explozie, coordonare și tehnică. Nu îl pot cataloga drept un sport nou sau vechi pentru că luptătorii din Antichitate nu obțineau corpuri bine lucrate cu aparate de fitness. Când spui street workout, natura este propria ta sala, iar greutatea corporală va juca același rol ca și greutățile de la sala de fitness.”

Pentru toți cei care ați dat cu hate vreodată într-o persoană ,,cu greutate”, vă dedic aceste rânduri de la Cătălin: ,,Sportul acesta mi-a schimbat viața. În clasa a 8-a aveam chiar porecla ,,grasul” și am hotărât că e momentul să scap de ea. Am trecut prin multe, acest sport m-a călit: sute de ore de antrenamente, indiferent de vreme, chiar și la -15 grade, zeci de căzături. Cea mai grea perioada a fost după un Bal al Bobocilor din clasa a 10-a, în care am căzut din neatenție în timpul reprezentației și mi-am fracturat mâna. Un an am făcut repaus, dar am revenit cu forțe proaspete.”

Nu putem să nu-l lăudăm pentru performanțele remarcabile pe care le-a avut cu reprezentațiile de street-workout în țară și în străinătate: ,,Am participat alături de prietenii mei la diferite competiții. Am reușit să obținem locul 4 la Campionatul Național de Street Workout 2017 Cluj-Napoca, locul 2 The OG Festival București, Locul 4 Deschiderea Sezonului Cald de Street Workout Chișinău.”

După cum poate ați ghicit sau auzit, Anisia și Cătălin sunt norocoșii câștigători ai concursului de Miss și Mister. Spun norocoși pentru că cei din anii mai mari afirmă că Balul de anul acesta a fost extrem de divers, iar bobocii foarte bine pregătiți, muncitori și talentați: numere de magie, teatru, street-dance, pantomimă, dans contemporan, chitară, arte marțiale (spartul cărămizilor, centura neagră!). Felicitări tuturor și, în special, Anisiei și lui Cătălin! Acum, să înceapă petrecerea!

Personaje de la bal

În caz că nu ați participat la bal, am să vă schițez un peisaj comic de la balconul din Skin: diva, hipsterul, non-conformistul, fanii. Acesta e peisajul comic, format din câțiva aflați mai aproape de ochiul de jurnalist sub acoperire cu tocuri și carnețel cu idei, ca să surprindă cât mai bine spectacolul. Skin-ul e din ce în ce mai plin, mulțimea freamătă, nu e o seară monotonă, asta e sigur. Și acum urmează…

ARGATU ȘI MOȘ MARTIN

Cel mai așteptat moment al serii, care a dezlănțuit Skin-ul și a oprit, parcă, măcar pentru o clipă, timpul în seara de 5 decembrie. Mesajul lor din timpul prestației: să ne urmăm visele, să nu renunțăm niciodată și să credem, să sperăm. După încheiere, le-am cerut părerile cu privire la atmosfera din Skin, special pentru Ziarul de ASII: ,,hype energetic și vibrant”. Mulțumim, Argatu și Moș Martin! Trăiască Iașiul!

Din culise

Nu ne-am fi distrat atât de bine dacă nu ar fi fost organizatorii Balului, cei care au muncit fară să îi vedem, în spatele cortinelor. Pentru Ziarul de ASII am vorbit cu câțiva dintre cei mai importanți membri ai organizării și le-am mulțumit pentru muncă.

Victor Pulbere: ,,Tot ce am făcut pe durata organizării a fost pentru voi și eveniment, nu am urmărit profit sau să fiu considerat o autoritate. Am vrut să devin un prieten și un model pentru voi. A fost neașteptat de greu, dar sunt recunoscător echipei pentru colaborare. Sper că mi-a reușit și că abia începe aventura noastră!”

Maria Hlușneac: ,,De la primele repetiții am comunicat foarte bine cu bobocii care și-au luat rolul de candidați foarte în serios. Am mai întâmpinat dificultăți, de exemplu am dorit să îi avem și pe Moș Martin și pe Argatu, dar în primă instanță Argatu a refuzat, pentru a se concentra pe lansarea noului album. În ziua în care am dat drumul la promovare, am primit un apel de la Argatu de confirmare, ținând cont că Iașiul e orașul lui de suflet, iar tema-folclor underground îi vine mănușă. Decizia de a-l aduce a fost grea și a fost cu riscul de a ieși pe minus. Norocul a fost că s-a vândut dublul numărului de bilete la care ne așteptam. Felicitări Anisia, Cătalin, Miruna, Florin, Alexandra, și Ștefan  Adrian, bobocii câștigători.”

Stefan Turcu:,,Am muncit mult atât noi,cât și bobocii. Repetițiile s-au prelungit uneori si pâna târziu, la ora 20:00. Competiția a fost strânsa, bobocii talentați și nu am putut spune cine va câstiga. Felicitări tuturor participanților,toți au câștigat!”

Andrei Ilie: ,,Am avut parte de boboci incredibil de buni, dat fiind faptul că am avut 2 facultăți implicate. Un sfat pentru viitorii boboci este dacă le trece prin gând să se înscrie la preselecții, să o facă si să nu se gândească prea mult înainte. Dacă nu se înscriu, sigur mai târziu vor regreta. La preselecții, candidatul perfect ar fi o persoană dezinvoltă și carismatică, ce se face plăcută fără prea mult efort. Fiți voi înșivă!”

Vă îndemn cu dragă inimă, în caz că nu ați apucat să mergeți la bal sau v-a plăcut si vreți să mai participați la un altul, să veniți joi, 13 decembrie, ora 18:00, la Balul de Caritate, la Casa de Cultură a Studenților. Un bilet cumpărat sau o simplă donație pot pune o picătură de speranță în vindecarea colegului nostru, Sebastian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *