FIIPractic 2019

FII Practic este un proiect implementat anual, începând cu 2012, de către Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni în colaborare cu Facultatea de Informatică, prin care se oferă tinerilor șansa de a învăța din tainele programării.

Despre ediția 2019

Anul acesta, proiectul se află sub atenta coordonare a tinerilor Cătălin Belu și Teona Șolescu. Aceștia și-au format atent o echipa de organizare competentă și unită ce a reușit să aducă la viață ideile de pe hârtie.

În ce constă proiectul?

Cum scopul proiectului este de a transmite mai departe informația de la cei pricepuți către cei la început de drum, FII Practic face acest lucru prin intermediul unor sesiuni de training susținute de oameni pricepuți din cadrul mai multor companii IT partenere din Iași. Aceștia oferă informații într-un cadru informal și plăcut, făcând astfel din învățat o adevărată plăcere.

Anul acesta domeniile pe care participanții le pot aprofunda sunt FrontEnd, Backend, AR/VR, Design, SoftSkills, GameDev, 3D Modelling și Testing. Așadar, fie că ești curios de ce se află în spatele unui site, sau cum sunt realizate ambalajele anumitor produse în mediul grafic, sau daca vrei să îți îmbunătățești abilitățile de public speaking și nu numai, FII Practic este aici pentru tine!

Cum decurge FIIPractic?

Aventura în proiect începe prin înscrierea participanților, următorul pas fiind desfășurarea training-urilor în perioada 9 martie 2019 – 31 martie 2019 în incinta Facultății de Informatică. În această etapă, participanții au și ocazia de a exersa prin intermediul sesiunilor de practică.

Evenimente conexe

Pentru că încurajăm formarea de legături între oameni, în cadrul FIIPractic au loc și două evenimente conexe: FIIPractic Conference și Hackathon. FIIPractic Conference, 23 februarie, constă în 5 prezentări susținute în aceeași zi de către viitorii traineri din cadrul sedințelor de învățare unde se formează o comunitate a persoanelor dornice de a cunoaște. Hackathon-ul, 13-14 aprilie, reprezintă o oportunitate extraordinară pentru a pune în practică cunoștințele acumulate de-a lungul celor 4 săptămâni. Aici, participanții vor avea 24h pentru a crea o aplicație pe echipe, care să rezolve o problemă sau nevoie a comunității.

Anul acesta, partenerii noștri sunt: Beenear, BYTEX, Expert Network, levi9, Softvision, ThinSlices, UniCredit, Yonder, CamLine, GDDI, BestIasi, FrontedHub, IT-st, Wink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *