Rețetar rapid pentru studenți

Dacă te regăsești într-una dintre situațiile următoare, atunci acest articol îți este dedicat:

-pachetul de acasă s-a terminat și nu ai bani de mâncat în oraș;

-nu ai nici pachet de acasă și nu ai nici bani de restaurant;

-vrei să îți dovedești că nu doar mama știe să gătească;

-știi deja că nu doar mamele gătesc pentru că și tu ești un mic chef, dar nu dispui nici de timp și ai rămas și fără idei;

-vrei să îți impresionezi jumătatea;

-vrei să mai adaugi un skill în CV-ul tău;

-mâncarea de la cantină nu te satisface;

-pur și simplu nu vrei să mori de foame. Soluția nr.1: Cartofi la cuptor cu bacon și brânză (inspo: www.metropotam.ro )

Ingrediente: 1. 1 kg cartofi 2. Câteva felii de bacon, kaizer sau orice carne cu puțină grăsime 3. Brânză/cașcaval 4. Condimente

Mod de preparare: Pasul 1: Taie cartofii în două și pune-i în cuptor. Pasul 2: Când poți băga furculița până la jumătate, pune pe ei baconul tăiat felii. Pasul 3: Când totul este aproape gata poți adăuga feliile de brânză. Pasul 4: Nu uita să pui și condimente după gust. Soluția nr.2: Couscous cu legume (inspo: www.metropotam.ro )

Ingrediente: 1. 1 kg de couscous uscat 2. Morcovi, ceapă, roșii, ardei, fasole, pătrunjel, țelină 3. Sare, piper, plus alte condimente după gust 4. Ulei

Mod de preparare: Pasul 1: Lasă couscous-ul în apă pentru 10 minute după ce l-ai spalat bine. Pasul 2: Toarnă puțin ulei de măsline peste el și amestecă-l bine să nu se prindă (opțional). Pasul 3: Fierbe couscous-ul după instrucțiunile de pe ambalaj. Pasul 4: Amestecă bine couscous-ul când este gata și toarnă peste el o căniță de apă în care ai dizolvat sare.

Pasul 5: Călește ceapa. Adaugă roșii fără pieliță și lasă-le pe foc aproximativ 2 minute. Pasul 6: După 2 minute adaugă pe rând orice fel de legume dorești și lasă-le să fiarba puțin în suc propriu până ajung cum îți dorești. pasul 7: Când sunt legumele gata, toarnă-le peste couscous (fără sucul lăsat de ele sau de couscous) și masa e gata.

Soluția nr.3: Omletă pizza

Ingrediente:

1. 4 ouă sau mai multe în funcție de cantitatea dorită

2. 100 gr șuncă presată sau orice alt semipreparat

3. 100 gr cașcaval

4. 1 ardei capia/ardei gras

5. 100 gr ciuperci din conservă (opțional)

6. măsline (opțional)

7. sare, piper plus alte condimente după gust

8. pătrunjel/mărar (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1: Se bat ouăle până se omogenizează.

Pasul 2: Se rade cașcavalul și se adaugă peste ouă. Se poate păstra o cantitate mică pentru a o adăuga la final peste produsul finit.

Pasul 3: Se toacă semipreparatele și se pun în compoziție alături de restul ingredientelor.

Pasul 4: Se adaugă ulei în tigaie și se lasă la încins.

Pasul 5: Se adaugă compoziția și ori se amestecă constant, ori se întoarce pe cealaltă parte pentru a ieși întreagă.

Soluția nr.4: Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Ingrediente:

1. 1 kg pulpe pui

2. 1 kg cartofi

3. 3-4 linguri bulion

4. 3-4 linguri ulei

5. foi dafin (opțional)

6. cimbru

7. boia de ardei

8. sare, piper

Mod de preparare:

1. Spălați pulpele și crestați-le.

2. Cartofii îi curățați, îi spălați și îi tăiați cubulețe .

3. Adăugați în tavă 3-4 linguri de ulei.

4. Condimentați cu sare, piper și alte ierburi după gust.

5. Completați cu apă doar atât cât să le acopere și dați la cuptor.

6. Când ajung cam la jumătatea timpului de fierbere întoarceți carnea și adăugați bulionul.

7. Dați la cuptor până carnea devine rumenă și cartofii sunt bine făcuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *