Interviu cu câștigătorii Web&Mobile 2018

3 băieți și-o fată – Rețeta de succes

Para, Alex, Octav și Claudiu sunt membrii unei echipe, prieteni și foști colegi de liceu. Anul trecut, întâmplarea, sau poate că nu, a făcut ca cei 4 să formeze o echipă în cadrul FIICode, secțiunea Web&mobile, și să se claseze pe primul loc.

Curiozități și… Info+AC=Love

Le-am cerut celor 4 camarazi să se descrie în câteva cuvinte. Haideți să vedem ce îi mai pasionează în afară de informatică:

Para: “Îmi place mult robotica, sunt studentă la Automatică și Calculatoare, sunt o fire prietenoasă și vorbesc mult, ca orice fată.”

Alex: “Sunt pasionat de tehnologii web, am participat în fiecare an la concursuri prin țară încă din clasa a 10-a și pot să spun că premiul de la FIICode este cea mai mare reușită a mea de până acum.”

Octav: “Îmi place grafica și în trecut reinstalam Windows-ul colegilor.”

Claudiu: “Îmi place să mă duc la Balenă, să petrec și sunt amuzant.”

Povestea

Octav a avut o idee despre proiect, iar la final, Alex și Claudiu au ajutat pentru a ieși “produsul final”, unul de succes, părerea mea. Au muncit mult, au avut și pregătirile pentru bacalaureat, dar, cel mai important lucru e că nu au renunțat și au crezut în visul lor.

Alexandru Toderică, actual RI-st din ASII, a declarat cu mândrie, ca un CEO în ascensiune, că “pariul” făcut i-a ieșit: “Aveam un concurs la Sibiu în aceeași perioadă, dar am făcut un mic  “sacrificiu” și am rămas la FIICode. Eram toți în aceeași clasă la Moisil și n-am putut să nu-i ajut.”

Înțeleaptă decizie, dar să nu uităm miza, aș adăuga eu: admiterea automată la buget la Informatică.

Site-ul se adresează persoanelor cu alergii și îi ajută să le monitorizeze. Este util și pentru a-l face, a fost nevoie de mult, de căutat sigle și site-uri de farmacii. Partea de “urmărire” de la distanță a concurenței a făcut-o Octav, iar Mihaela Ghidersa le-a dat câteva sfaturi importante pentru finală, aceasta fiind repartizată ca mentor celor 4.

Cele mai mari emoții le-au avut, se pare, la deliberare. În fiecare an numărul participanților e în creștere și competiția din ce în ce mai strânsă.

Felicitări, băieți & Para!

Site-ul câștigător: https://www.alextoderica.ro/allergyhelp/

link github: https://github.com/Octavzz/allergyhelp

videoclip de prezentare: https://www.youtube.com/watch?v=NUapfvSBQ88

Discode-Mega Discoteca Tineretului

Acesta este numele echipei, destul de creativ aș spune. Când am întrebat care e muza, mi s-a spus în cor: “D(12D, clasa lor de la Moisil) is Code”.

“O pensionare de succes”… din liceu

Aceasta a fost concluzia unuia dintre membrii echipei, și anume, a lui Alexandru Toderică. S-a retras cu succes din meseria de licean olimpic.

Pentru fetele&femeile din IT

Para a ținut să transmită un mesaj fetelor din IT: “Te motivează să mergi mai departe când ai atâtea cunoștințe. Fratele meu a fost o parte semnificativă în povestea mea- am fost ucenica lui, el fiind student la Informatică. Peste ocean se simte discriminarea dintre sexe în industria în care vom activa noi. În țara noastră, e la scară mult mai mică, din fericire. Găsiți-vă pasiunea, visați și nu renunțați, fetelor!”

Sfaturi și amintiri din partea Discode

“Să fiți originali, să vă gândiți ce nu ar face ceilalți. Pe partea de site, vedeți, în primul rând, care e publicul țintă. Cel mai important aspect e însă acela că site-ul trebuie să fie intuitiv, ușor de accesat, lăsați-vă vouă partea grea. Nu uitați: e bine câteodată să ieșiți din rutină, din zona de confort, să nu vă fie frică.”

Vino la FIICode ca să întâlnești oameni faini, să îți folosești cunoștințele și să ne vezi voluntari și pe noi, pe cei din ASII. Te așteptăm!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *