Innovation Labs 2019

Ce este Innovation Labs?
Innovation Labs este cel mai mare program național de pre-accelerare a startup-urilor fondat de antreprenorii de top din România, iar în Iași este organizat de asociația Calemis. Ca să avem o imagine de ansamblu mai bună, m-am hotărât să studiez puțin termenul de startup și am ajuns la următoarea descriere:
Un startup este o companie cu o vechime de cel mult 5 ani, cu cel mult 100 de angajați, care își propune rezolvarea unei probleme printr-o soluție inovativă.
Innovation Labs se desfășoară în 5 orașe din România: București, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și, la a 3-a ediție, Iași. Acesta este un program de 3 luni de pre-accelerare a unei idei inovative la nivel de business, iar intrarea în program se realizează prin câștigarea Innovation Labs Hackathon.
Hackathon
Preluăm descrierea evenimentului din comunicatul de presă de pe pinmagazine.ro.
Hackathonul, evenimentul de început al programului Innovation Labs, este o aventură de peste 30 de ore de efervescență creativă, efort intens, mentorat, deschidere spre idei și oameni noi, animată de o doză serioasă de imaginație și voie bună. La finalul acestei explorări în lumea posibilului, cele mai determinate echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de dezvoltare a produsului organizată în următoarele 10 săptămâni (…).
ASII s-a alăturat ca partener Innovation Labs, iar câțiva voluntari au avut onoarea de a se implica la organizarea evenimentului. Aici am aflat că anul acesta s-au înscris 17 echipe, 14 au intrat în Hackathon, iar 9 au reușit să intre și în program, având alături de ei 13 mentori, experți în domenii indispensabile pentru crearea unui business.
Cu toții am fost plăcut impresionați de organizarea evenimentului și onorați pentru invitație. Printr-un formular anonim, Ziarul de ASII a cules câteva păreri ale voluntarilor:
Ca răspuns la întrebarea “Ce v-a plăcut în mod deosebit la Innovation Labs?”, am selectat două răspunsuri care, zic eu, conturează foarte bine activitatea:
“Am apreciat la Innovation Labs ocazia oferită de a interacționa cu diferite persoane, atât din ASII, cât și din afară. Spiritul de echipă nu a lipsit de la nimeni și cred că acesta este unul din cele mai importante aspecte într-un mediul social.”
“Am întâlnit oameni faini și a fost un eveniment ce ar putea interesa pe oricine ce dorește să afle mai mult despre antreprenoriat sau să deschidă o afacere.”
Voluntarii ASII recomandă implicarea în evenimente de genul pentru că “Este o senzație plăcută să știi că poți ajuta la organizarea unui astfel de eveniment unde întâlnești persoane (atât voluntari, participanți, dar și organizatori) poate cu aceleași pasiuni ca și tine, poți împărtăși idei și păreri despre diferite teme.”
Și, bineînțeles, când I-am întrebat dacă se vor mai implica și în anii viitori, ne-au răspuns fie plini de entuziasm, pozitiv, fie într-un aer specific asociației, “Mi-ar face mare plăcere să particip din nou, dar cred că dacă sunt și alți voluntari care nu au avut oportunitatea de a participa încă, le-o voi înmâna.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *