Gândacul: o analiză relațională cu studenții în cămine

Din Copou și până-n vale… Aproape toate căminele au gândaci. Gândacii dau farmec vieții de student și cumva, știi sigur că, orice-ar fi, orice s-ar întâmpla, ei vor fi întotdeauna acolo, mai mulți sau mai puțini.

De prin cămin culese

M-am hotărât să îi întreb pe cei cu mai multă experiență, pe căminiști, despre traiul cu gândaci. De la remarci amuzante, până la concluzii filozofice despre existența acestor specii încă nedescoperite, căminiștii au dat dovadă că totuși e o conviețuire pașnică:

-Săptămâna trecută un gândăcel s-a urcat pe aragazul din bucătărie: voia să mă ajute la gătit;

-E clar, mă simt ca în frații Stan și Bran. E o glumă să credem că va fi ultima dezinsecție, v-am spus că va fi un ritual lunar;

-Aș spune o poveste legată de gândaci, dar prietenul meu Carlos preferă intimitatea;

-„În dragoste și după dulapuri totul este permis” (Nicky, gândac-șef în vârstă de 3 luni, ianuarie 2019);

-N-am probleme cu gândacii. Îl hrănesc pe Igori (un gândăcel super de treabă), iar el la rândul său vorbește cu prietenii și rudele lui și vin mai puțini, doar la evenimente;

-Acum o lună mă jucam cu unul de-a v-ați ascunselea: deschideam ușa dulapului, se ascundea într-o crăpătură. Închideam ușa, așteptam, o deschideam și iar se ascundea. L-am lăsat să se ascundă mai bine și nu l-am mai găsit, din păcate;

-Micul nostru prieten se reflecta ieri în oglindă, îi place să se privească;

-La o zi după dezinsecție, i-am primit la mine în cameră, că aveau ședință băieții. Altă dată, gândăcel și gândăcuța aveau întâlnire și chiar nu puteam să nu-i ajut;

-Dezinsecția reprezintă opusul definiției clasice: dimineața, studenții sunt treziți de bună voie și siliți de doamnele de serviciu, ca gândacii să fie hrăniți cu substanțe hrănitoare, că altfel studenții nu își dau seama cum de cresc în înălțime și greutate după.

-Venom junior e mai timid când îl pun în fața obiectivului de filmat, ca să le prezint și alor mei cu cine mi-am petrecut vacanța.

Lanțul trofic- rolul și motivul existenței gândacilor în viața studenților

Concluzia mi-a fost comunicată de un student la Planificare Teritorială (se explică), cu experiență în domeniu: „Faptul că există gândaci în camerele de cămin e cauzat de existența mâncării. Dacă studenții au mâncare, înseamnă că o duc bine. Dacă o duc bine, înseamnă că nu au motiv să aibă o viață grea, deci ar trebui să nu-și facă griji pentru altceva și să își ocupe timpul învățând și să nu se mai plângă în sesiune. Toate astea pentru că gândacii sunt dovada clară că ei o duc bine, având mâncare.”

 

Încurajări & cum poți cunoaște și tu un gândăcel

Nu vă fie frică, puteți coabita în liniște și pace, dacă aveți răbdare să îi cunoașteți îndeajuns de bine. Pentru aspiranți, acest articol se dorește a fi o încurajare și un ghid totodată.

P.S.: Forță gândăceii din cămine! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *