- Afli ultimele știri fără să ai nevoie de televizor
Pe cale orală și colectivă, de la băbuță la băbuță, dacă ești atent, ai șansa de a afla noutăți în materie de politică, haine, bârfe, celebrități regionale, naționale sau, de ce nu, intergalactice. În plus, iei pulsul națiunii: afli reduceri sau oferte, preziceri sau clarviziuni, rețete, conserve, diete, medicamente noi, fie ele alopate sau rădăcinoase – leac universal.
- Rețea 3D de socializare – oameni noi & interesanți
Întotdeauna când merg cu mijloacele de transport în comun îmi place să fac pe Caragiale – stau și îi observ pe ceilalți. Cu ocazia asta, mi-am dat relativ rapid seama cât de divers am fost creați, că fiecare avem o poveste și o menire și, ca să lăsăm romantismul la o parte, că dacă vrei să socializezi, îți rezolvi problema instantaneu – folosești mijloacele de transport în comun.
Observăm deseori: tipa care citește, tipul care se uită la tipa care citește, fata care se îmbracă la modă și neapărat populația ce reprezintă densitatea votului din țară – doamne și domni la senectute care se uită la cele două tipe și la tip.
- Te organizează – vei fi cu siguranță mai punctual
Autobuzul te și umanizează, pentru că realizezi că nimic nu poate fi la fix. Eu, spre exemplu, sunt un caz atipic – ajung târziu cam peste tot, dar majoritatea utilizatorilor se grăbesc, întrucât șoferii sau, mai bine spus, orarul autobuzelor, ne mai fac(e) câte o surpriză.
- Scapi de rutină – mai încurci autobuzele
În caz că nu ai memorat numărul corect sau nu ai o pasiune pentru numere, în general, atunci ai norocul de a vedea Iașiul în toată splendoarea – din centru până la periferie. Nu o să mai încurci autobuzul și a doua oară, iar ziua ta nu va mai fi la fel.
- Exerciții de echilibristică și agilitate
În autobuz se aplică alte legi ale gravitației care solicită atât mușchii, cât și creierul, deci sală nivel superior. De ce și creierul? Pentru că trebuie să ai intuiție și precizie ca să te ferești de ușa care se închide și te prinde la mijloc. Acest caz este însă rar întâlnit în practica de specialitate. Cel mai des caz: frânele puse brusc, din necesitate, bineînțeles. Nu putem spune însă că nu suntem avertizați – peste tot avem semnul ”acest mijloc de transport are frâne eficiente”.
În concluzie, mersul cu autobuzul e sănătate curată: te călește, te face filozof, te mai învață și școala vieții și, eventual, îți oferă muză să faci un articol cu tema asta. Din folclorul studențesc am aflat că, totuși, lumea a avut parte de călătorii interesante. E de încercat. Ne vedem prin autobuz!
Da da. Sa vrei sa ajungi din copou cu 1 in tatarasi, asta înseamnă să fii aventurier