Despre FIICode 2019

Muncă, dedicare, perseverență, încredere, prietenie, viziune, parteneriat și, nu în ultimul rând, doze mari de distracție și pasiune – acestea sunt ingredientele ce au făcut ca FIICode 2019 să se sfârșească cu un mare succes. Toate obiectivele propuse în cadrul ediției din acest an au fost atinse, unele chiar depășite. Noi drumuri au fost deschise pasionaților de IT, noi prietenii s-au legat, atât la nivelul echipei de organizare, cât și la nivelul participanților, și, de asemenea, noi lecții au fost învățate!

FIICode 2019 este produsul a ani de perfecționare și a multor minți adunate laolaltă.

Fiecare ediție își datorează reușita echipei de organizare. Anul acesta, coordonatorul întregii aventuri a fost Adrian Gotcă care, cu atenție și talent organizatoric, a îndrumat un număr impresionant de voluntari ASII. Fiecare voluntar a venit cu nota sa personală, a mai adus o idee, a mai adăugat o mână de ajutor la total, și și-a dedicat din timpul său liber acestui proiect îndrăgit de toată asociația! Nu rămâne decât să vă apreciem și să vă mulțumim pentru suport!

Totodată, ediția nu ar fi putut avea loc fără partenerii noștri. Mulțumim Levi9, ITst, Profidata, GDDI, NetRom Software și AROBS Transilvania Software! Nu putem să uităm nici de cei de la CSAcademy ce ne-au oferit acces la o platformă online calitativă! Ne bucurăm de legătura pe care am reușit să o creăm și sperăm la colaborări viitoare la fel de prospere.

Totul a început cu perioada înscrierilor, unde fiecare participant a decis că doar prin experiență poate evolua. Aceștia au putut alege să își etaleze iscusința în cadrul a 3 mari arii: Algoritmică, Game Development și Web&Mobile Development. Fiecare arie a avut provocările ei, menite să stârnească imaginația tinerilor și o atmosferă prietenoasă. Totodată, competiția s-a menținut constant la un nivel ridicat, doarece, deși distracția nu a lipsit, participanții știau ce aveau de făcut, și suntem mândri să spunem că au făcut-o foarte bine.

FIICode înseamnă și succes, astfel că, nu este decât corect din partea noastră să vă prezentăm cu entuziasm și respect câștigătorii FIICode2019 corespunzători fiecărei arii.

Capul de listă în cadrul secțiunii Algoritmică este Theodor Moroianu din București. Redacția Ziarului de ASII a luat legătura cu el pentru a ne împărtăși câteva dintre opiniile lui asupra acestei experiențe.

„Experiența a fost foarte plăcută, în mod special grație ghizilor și organizatorilor din ASII care au fost plăcuți și au făcut tot ce puteau ca să ne fie bine (am fost la multe concursuri dar aici mi s-a părut că îndrumătorii au fost cei mai plăcuți).” .

Întrebat despre opinia lui asupra competiției și despre ce oportunități i-a oferit aceasta, Teo răspunde: „Competiția mi-a plăcut mult, mai ales grație sistemului de calificare (3 runde online și una finală) care arată stilul și dificultatea problemelor din finală. Am avut ocazia să vorbesc cu un participant din Belarus care acum lucrează pe machine learning la Google în Silicon Valey, căruia i-a plăcut de asemenea concursul.”.

Secțiunea Web&Mobile a avut ca și învingătoare echipa RVA Media formată din Alexandru Medvedeu și Vlad Romilă. Și cu ei am avut, de asemenea, ocazia să vorbim.

Aceștia consideră că FIICode le-a oferit oportunitatea „de a crea 2 proiecte complexe, importante pentru CV-ul meu, dar în același timp de a ne dezvolta 2 aptitudini căutate în acest domeniu: lucrul în echipă și lucrul sub presiunea timpului.” (Vlad Romilă) și „de a ne demonstra pasiunea pentru web site-uri și că avem cunoștințele necesare pentru a duce la bun sfârșit orice proiect, fapt ce ne va ajuta pe viitor să ne găsim de lucru în domeniu.” (Alexandru Medvedeu).

Alexandru Medvedeu crede că un proiect de succes „îndeplinește toate cerințele, este realizat în limita timpului disponibil și pune calitatea produsului final pe primul loc.”.

Când vine vorba de aria Game Development, echipa Spectral Bit este cea care a reușit să se claseze pe primul loc. Aceasta este formată din Apolschi Mihai, Mihai Constantin, Hîrțobanu Silvia, 3 tineri entuziaști și pasionați.

Din punctul de vedere al lui Mihai Constantin, „Competiția a fost oarecum o provocare, întrucât fiecare dintre echipele finaliste a avut o idee bună de joc și a abordat tema într-un mod unic. În mare, cred că evenimentul s-a bucurat de succes.”, iar Silvia consideră că „acest concurs este o experiență în plus ce poate fi trecută și în CV.”. Mihai Apolschi spune: „Ce ține de competiție per total, mi s-a părut destul de bine organizat, mulțumiri lui Adrian Gotcă pentru efort! ”.

Îi felicităm pe toți participanții, în special pe finaliști și câștigători!

Într-un final, sper că rolul acestui articol a fost îndeplinit, și anume, că a reușit să aprecieze munca unor tineri dornici de a face bine și a unor tineri pasionați de IT care au înțeles că doar prin acumularea de experiență se poate excela! Fie ca ediția de anul viitor să o întreacă pe cea de anul acesta, iar tu, drag cititor pasionat de IT, dacă anul acesta nu ai participat din diverse motive, te invităm la anul să îți faci curajul necesar, să îți strângi gașca și să intrați împreună cu echipa de organizare în acest minunat rollercoaster din care toată lumea are numai de învățat!

1 thought on “Despre FIICode 2019

  1. Paul Diac Reply

    Inca o editie reusita a FIICode, felicitari tuturor organizatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *