10 lucruri de făcut cât ești izolat în casă

Dacă această perioadă de izolare te găsește cuprins de plictiseală și fără vreo idee despre ce ai putea face, îți prezentăm zece lucruri de făcut cât ești izolat în casă.

1. Poți învăța pentru facultate

Cu toții știm că managementul timpului este un lucru foarte important pentru un student – deoarece volumul de materiale ce trebuie studiate este într-o continuă creștere cu fiecare săptămână ce trece – însă cu toții ne plângem de lipsa timpului și a motivației necesare pentru a ne apuca de învăţat. Astfel, poți profita de perioada “de izolare” prin studiu independent. Dacă până acum te plângeai de lipsa timpului necesar pentru a trece prin toate cursurile și seminarele “neatinse”, ei bine, acum ai tot timpul din lume. 

2. Îți poți dedica timpul unui hobby

Reluarea unui hobby mai vechi sau, dimpotrivă, cultivarea unui hobby actual reprezintă o oportunitate de redescoperire și de dezvoltare personală. Fie că este vorba despre citit, activități de gaming, pictat, sport, scris sau orice altceva, poți folosi timpul liber aferent izolării pentru a face ceva atât plăcut, cât și relaxant.

3. Poți învăța o limbă străină

O altă activitate potrivită dezvoltării personale o reprezintă învățarea unei limbi străine. În acest sens există numeroase aplicații precum Duolingo (Duolingo: Learn Languages Free), LingoDeer (Learn Korean, Learn Japanese, Chinese – LingoDeer)  și multe altele, care oferă cursuri gratuite de limbi străine.

4. Îți poți dedica timpul unei introspecții

Prinși în ritmul alert al studenției, nu avem adesea timpul necesar unei introspecții. Poți privi această izolare ca pe o altă oportunitate de redescoperire, un moment în care te poți întreba dacă ești fericit, dacă faci tot ceea ce vrei și dacă trăiești cu adevărat viața de student. Poți de asemenea să descoperi și să notezi idei privind îmbunătățirea stilului tău de viață actual, dar și privind dezvoltarea ta personală și profesională, urmând să le pui în practică după această perioadă. Acum este cel mai potrivit moment să privești în interiorul tău și să-ți dai seama ce vrei să faci cu adevărat.

5. Poți face turul online al unui muzeu

Dacă ești pasionat de artă sau istorie, atunci tururile online ale muzeelor puse la dispoziţie de Google Arts & Culture împreună cu peste 500 de muzee și galerii ar putea fi activitatea perfectă pentru această perioadă. Printre acestea se numără: Muzeul Britanic din Londra (Museum of the World), Galeria Națională de Artă din Washington DC (National Gallery of Art, Washington DC, Washington, DC, United States), Musée d’Orsay din Paris (Musée d’Orsay, Paris, Paris, France) și Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană din Seoul (National Museum of Modern and Contemporary Art, Korea, Seoul, South Korea).

6. Poți asculta un spectacol de operă online

Dacă ești o persoană pasionată de muzica clasică, atunci cea mai potrivită activitate pentru tine în această perioadă “de izolare” este ascultarea unui spectacol de operă. Opera Metropolitană va transmite online o serie de spectacole printre care se numără: „Carmen”, de Bizet, „La Bohème”, de Puccini, „Il Trovatore”, de Verdi, La Traviata”, de Verdi, „La Fille du Régiment”, de Donizetti, „Lucia di Lammermoor”, de Donizetti și „Eugene Onegin”, de Tchaikovsky. Difuzarea lor va fi gratuită și va începe în fiecare seară la ora 19:30, urmând ca spectacolele să fie disponibile online pentru 20 de ore.

7. Poți compune o listă cu dorințe

O altă activitate dedicată introspecției, anume compunerea unei liste cu dorințe, poate reprezenta tocmai imboldul de care ai nevoie pentru a-ți pune prioritățile în ordine, pentru a descoperi ceea ce vrei să faci, pentru a te bucura cu adevărat de viața de student și de toate frumusețile acesteia.

8. Poți să începi sau să termini un film ori serial

Cu toții știm că programul stresant din timpul facultății ne lasă foarte puțin timp pentru a ne relaxa în fața unui film sau a unui serial. Poți privi timpul petrecut în casă ca pe o şansă de a te bucura de filmele și serialele preferate sau de a începe să le vizionezi pe cele care ți-au atras atenția în timpul anului, dar pe care nu ai reușit încă să le vezi.

9. Poți încerca să gătești

Fie că te consideri un amator sau, dimpotrivă, un adevărat chef, gătitul poate fi o activitate distractivă, potrivită unei astfel de perioade. Alocă-ți o parte din timp găsirii unei rețete apetisante pentru care să ai ingredientele necesare și bucură-te de rezultat. În acest sens, aplicaţia Tasty îţi pune la dispoziţie peste 3000 de reţete pe care le poţi încerca.

10. Poți face curățenie

Curățenia, o activitate pe care mai mulți sau mai puțini dintre noi o evită din lipsa timpului sau a motivaţiei, este o parte importantă din viața fiecărei persoane. Acum că ai atât de mult timp liber, de ce să nu îți organizezi locuința? Îți poți strânge toate materialele de pe birou pe care tot zici că le vei folosi să-nveți, pentru că știm toți că n-o să faci asta.

1 thought on “10 lucruri de făcut cât ești izolat în casă

  1. Pingback: E okay și dacă nu… Un altfel de articol în vreme de pandemie – Ziarul de ASII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *