Tipuri de studenți la informatică pe timp de pandemie

Este anul 2070 și nepoții tăi te întreabă ce s-a întâmplat în 2020. Posibilitățile de răspuns sunt infinite, însă iată la ce ne-am gândit noi:

Cum apocalipsa din 2012 a fost amânată, anul 2020 trebuia să fie următoarea țintă din cauza esteticii numărului. Oceanele s-au despărțit, continentele au intrat în distanțare socială și pământul a decis să apeleze în sfârșit la acel program de detox promovat de toate vedetele. Odată cu această situație de criză, fiecare dintre noi s-a izolat într-un cocon precum omizile de fluture, activându-și instinctele de supraviețuire. 

Totodată te mai întreabă și cu ce se ocupa lumea în acele timpuri. Noi am încercat să conturăm câteva tipuri de studenți împreună cu activitățile aferente, cu care sperăm să vă identificați cât mai mult.

1.      Tipul studentului conștiincios

Toți cunoaștem cel puțin o persoană care se încadrează în acest tip. Pentru ei, carantina înseamnă o oportunitate imensă pentru a lucra extra la acel proiect ce trebuie predat la sfârșitul semestrului, pentru a parcurge de minimum două ori toate cursurile sau pentru a viziona videoclipurile tuturor indienilor. Nu este cazul să negăm faptul că ne-am dori îndârjirea lor măcar 50%…

2.      Tipul studentului extrovertit

Facultatea noastră nu este un loc străin persoanelor extrovertite. Pentru acestea, perioada în care ne aflăm poate fi atât cel mai negru coșmar, dar și cea mai dulce binecuvântare. Extrovertitul se va plânge constant de viața cruntă pe care o trăiește și de cât de plictisit se simte, dar în câteva zile va descoperi că, de fapt, perioada aceasta este perfectă introspecției (și că nu vine sfârșitul lumii dacă nu iese în oraș în fiecare vineri seară!).

3.      Tipul studentului introvertit

Pentru a întregi semnul Yin&Yang, trebuie să includem și tipul introvertit. Contrar tuturor așteptărilor, aceste persoane se confruntă și ele cu nevoia acceptării restricțiilor asupra ieșitului afară. Deși nu par vorbăreți sau prea sociabili, introvertiții prețuiesc la fel de mult legăturile umane directe. O diferență este aceea că ei reușesc să își cultive hobby-urile și restul intereselor extracurriculare mult mai ușor. Cel mai probabil vor deveni foarte enervați de cei ce se plâng exagerat de situația dată, dar cine îi poate învinui?

4.      Tipul studentului superficial

Desigur că acest tip nu poate lipsi. Peste tot sunt persoane care îți pot înșira multitudinea de activități pe care le poți face în perioada aceasta în doar câteva secunde, sugerându-ți că ar trebui să fii mereu ocupat și să lucrezi mult la dezvoltarea ta personală, însă toate acestea neaplicându-se propriei persoane, deoarece nu practică nimic din ce predică. Nu vă lăsați păcăliți de acest gen de persoane, întrucât vă pot face să vă simțiți prost doar pentru simplul fapt că nu vă simțiți la fel de dornici de activitate ca până acum.

5.      Tipul studentului sportiv/antrenor personal

Așa cum putem observa nu doar la noi în facultate, există tendința peste noapte de a te transforma în influencer sportiv. O fi doar nevoia de mișcare, sau să fie și nevoia de recunoaștere? La urma urmei, cine nu ar dori să îi fie admirat corpul de atâția oameni? Unii dintre aceștia pot oferi sfaturi pertinente în legătură cu alimentația sau pot oferi idei de exerciții destul de bune, însă alegeți cu grijă, întrucât puțini dintre ei chiar au studii în acest domeniu.

6.      Tipul studentului influencer

Fiind o rudă mai îndepărtată a tipului descris anterior, influencerul poate fi doar un “părerist„ ce distribuie în această perioadă tot felul de articole și statistici referitoare la COVID-19 sau posteaza tot felul de provocări demodate, sau poate fi o persoană care împărtășește constant tipuri de activități practicabile în aceste timpuri ori alte informații interesante, împărțind această categorie în: tipul influencerului profitor și cel al influencerului veritabil. Choose wisely who you follow!

7.      Tipul studentului leneș

Acesta este un tip cu care ne identificăm toți măcar un pic. Chiar dacă oportunitățile sunt nenumărate, nu este literă de lege că ar trebui să avem activitate non-stop. Filme, seriale, cărți, televizor, stat degeaba, trezit după-masă, mâncat excesiv de snackuri, toate aceste lucruri pot constitui întreaga ta zi, fără a te simți productiv la sfârșitul zilei. Zile ca acestea sunt permise și total normale, însă dacă ai un prieten ce prezintă aceste simptome zilnic, încearcă să îl scoți din acest impas, de la distanță, desigur!

8.      Tipul studentului afacerist

Deloc surprinzător, acest tip își face simțită prezența și se înmulțește la fel ca melcii după ploaie. Simțind incertitudinea economică ce va să vină, micii afaceriști studiază intens în această perioadă tot ce ține de marketing, antreprenoriat și economie. Noi nu putem decât să le urăm mult succes și să le reamintim că în departamentul PR&Media pot găsi oameni pe care să îi angajeze în domeniul publicității.

9. Tipul studentului obișnuit

Acesta este cel mai răspândit tip. Ca să vă puteți identifica cât mai ușor, vă descriem o zi normală din viața lui: trezirea la ora 11:00-12:00, prânzul la 14:00-15:00, teme/proiecte/învățat până la 17-18:00, stat degeaba până la 20:00, urmează cina și apoi program de voie până la 2-3 dimineața.

 Dacă simți că te încadrezi cât de puțin într-una dintre categorii, te invităm să salvezi acest articol și să îl pui la naftalină, că poate -cine știe?-, chiar îl vei arăta nepoților tăi cândva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *