E okay și dacă nu… Un altfel de articol în vreme de pandemie

În contextul distanțării sociale, suntem sfătuiți de toată lumea să ne bucurăm de nenumăratele oportunități din jurul nostru. Fie că este vorba despre recuperatul materiei de la facultate, fie de posibilitatea învățării a ceva complet diferit, e în regulă să te simți depășit de multitudinea de lucruri pe care știi că le-ai putea face, însă pentru care nu reușești să te motivezi.  

E okay și dacă nu faci ceva considerat productiv. Te simți copleșit de situație. Apare adesea și tendința de autoînvinovățire. Poți depăși aceste momente oferindu-ți timpul necesar acomodării tale interioare cu situația. Ia lucrurile pas cu pas. E în regulă dacă tot ce poți face acum este să urmărești filme și seriale, ori să vorbești constant cu persoanele pe care ți-ai dori să le ai lângă tine. Cu timpul, vei simți nevoia de altceva și îți vei putea oferi satisfacția de a descoperi toate lucrurile care ți se par acum nepotrivite (vei găsi câteva idei chiar aici atunci când ești pregătit pentru următorul pas).

E okay și dacă nu ești încă confortabil doar cu tine însuți. Fiind, de fel, un individ extrovertit, poate ești obișnuit să fii înconjurat de prieteni. Chiar dacă ești toată ziua activ pe rețelele de socializare și mereu conectat cu prietenii, nu este la fel cum ai fi vrut. Anxietatea pe care o simți acum întrece limite pe care nu ți le-ai fi putut imagina. Pus în situația unei introspecții, poți fi scos din zona de confort. Totuși, e doar o oportunitate de dezvoltare personală. Acceptă această provocare și profită de faptul că aglomerata rutină cotidiană e pusă pe pauză pentru o perioadă. Descoperă-te pe tine și nevoile tale.  

E okay și dacă nu simți absolut nimic. Au fost panică, frustrare, confuzie și, de ce nu, plictiseală, însă tot ce simți acum – sau mai bine zis, nu simți – este asemenea unei entități platonice. Valul de emoții, a căror grafic era marcat prin multe curbe discontinue, a devenit brusc o linie orizontală. Încearcă să frângi continuitatea prin lucruri mărunte, făcând ceea ce îți oferă confort sau satisfacție personală. 

E okay și dacă nu ai mutat munții din loc astăzi. Tot ceea ce ai putut face este să treci cu bine peste o nouă zi, având totuși puterea să te dai jos din pat. Continuă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *