Zodii vs. Carantină

Deși Mercur abia a ieșit din retrograd, perioada în care am intrat acum nu este deloc una liniștită pentru nativi, pentru că tocmai am intrat în sezonul Carantinei, iar zodiile ]încearcă să se adapteze la condițiile vitrege ale unei noi lumi, o lume în care hârtia igienică a devenit premiul cel mare, câștigat în urma unei bătălii acerbe. 

Berbec

Berbecul este plin de viață, atras de acțiune, și nu va pierde niciodată prea mult timp stând pe gânduri. Zodie caracterizată de cuvântul rebeliune. În scenariul apocaliptic al unei invazii de zombii este cel care moare primul, pentru că nu ascultă de alții și nu rezistă tentației de a ieși afara.  

Puncte tari:

 • sunt curajoși, mereu dispuși să încalce regulile și să iasă din cușcă pentru a vâna pateuri de la Profi;
 • sunt nepăsători, nu sunt afectați de știrile false care apar peste tot, așa că sunt fără stres.

Puncte slabe:

 • indiferența, sunt imuni și la știrile adevărate;
 • lenea, izolarea poate fi periculoasă pentru nativul berbec, atât de periculoasă încât să intre într-o buclă infinită: while(atHome()==1){ do.NothingAllDay(); }.

Armă secretă: Domestos, omoară toți microbii și igienizează orice suprafață, ORICE SUPRAFAȚĂ!                       

Inamicul numărul 1: poliția

În timpul pandemiei
La începutul pandemiei 
După pandemie (în cazul în care supraviețuiesc)   

 Taur

Taurul este mânat de cele mai nobile principii, iar setul său de valori păstrează la loc de cinste dreptatea și adevărul. Nativul taur este cel care știe totul, el știe de unde poți face rost de provizii, unde se face trafic de dezinfectant și cine face. Calm și serios, el se pregătește de luptă în liniște, în casă, în zona sigură.

Puncte tari:

 • dotat (cu dezinfectant);
 • realist, nu se lasă înșelat de mirajele acestei lumi și știe cum să supraviețuiască;
 • productiv; în ciuda situației, el va rămâne de neclintit, va reuși să rămână treaz și să răspundă în timp ce stă în pat și asistă la cursuri. 

Puncte slabe:

 • obsedat de curățenie, va face orice să facă rost de ultimul dezinfectant de la mercenari, inclusiv să fie tentat să-i mituiască cu hârtie igienică;
 • indiscreți și băgăcioși, aceștia vor intra în abisul informațiilor și nu vor mai ieși de acolo întregi dacă nu sunt atenți, deoarece unele informații pot fi !adevărate.

Arma secretă: Toată gama Sanytol, de la dezinfectantul pentru mâini până la soluția care face praf gândacii din cameră.

Inamicul numărul 1: plictiseala

La începutul pandemiei  
În timpul pandemiei
După pandemie

Gemeni

Gemenii s-au nǎscut sǎ vorbeascǎ despre tot şi despre toate. Sociabili din fire, ei vor face orice să vorbească cu ceilalți, pot folosi diverse platforme pentru a-și alege victimele și nimic nu-i va opri. Nicio rețea de socializare nu va scăpa, vor fi peste tot.

Puncte tari:

 • Optimiști și plini de umor, gemenii vor fi primii care vor râde de situație și vor umple internetul de glume și poze amuzante. Atenție! Se vor supăra dacă nu le dați like;
 • Creativi și cu o imaginație bogată, nativii gemeni vor găsi întotdeauna ceva de făcut care să-i țină ocupați, chiar dacă nu vor putea părăsi locuința. Posibilitățile sunt nenumărate pentru această zodie de aer;
 • Burețel de informații, aceștia sunt sursa principală de informare pentru prieteni în legătură cu ultimele știri și, mai ales, cu ultimele bârfe. Chiar dacă stau în autoizolare, aparatul receptiv al nativilor gemeni funcționează în continuare la capacitate maximă.

Puncte slabe:

 • Ușor copilăros, nativul gemeni va trata problema neglijent la început, ca mai târziu să-și dea seama că stocul de dezinfectant, măști de protecție și hârtie igienică din magazine s-a epuizat. (Sfat: apelați la Fecioare. Sigur vă vor împrumuta dacă le rugați frumos, de la cel puțin trei metri distanță.);
 • Gemenii nu pot sta locului, iar izolarea este pentru ei o pedeapsă nemeritată. Însă dacă îi telefonați ca să-i întrebați care cred ei că este cel mai bun comedian sau cel mai chipeș Jonas, le-ați dat ocupație pentru următoarele trei ore. Gemenii adoră să vorbească despre lucrurile care le fac plăcere;
 • Adepții conspirațiilor. Sunt absolut siguri că întreaga situație este un complot împotriva lui Trump. 

Arma secretă: Apa de gură Colgate, elimină permanent virusul, menține gingiile dezinfectate și protejează împotriva formării plăcii de bârfe.

Inamicul numărul 1: introvertitul

La începutul pandemiei 
În timpul pandemiei
După pandemie

Rac

 Timid, introvertit și precaut, Racul caută ceea ce consideră că este cel mai important în viațǎ: siguranța. Carantina este o joacă pentru ei și nu vor avea de suferit pentru că ăsta este stilul lor de viață: ei vor fi cei din urmă supraviețuitori.

Puncte forte:

 • atenția, fiind mereu atenți la cei din jur își pot da seama imediat dacă ceva nu e în regula și se pot feri de eventualele pericole. Au un simț al pericolului foarte bine dezvoltat datorită atenției lor, iar în vremurile acestea își pot demonstra abilitățile, fiind capabili sa se ferească de oricine.

Puncte slabe:

 • filmele romantice, datorită empatiei lor sunt mari fani a filmelor romantice, însă asta îi expune pericolului de a cădea pradă uneia dintre cele mai mari platforme de divertisment, Netflix, ceea ce poate aduce lipsa de somn și scăderea productivității.

Arma secretă: izolarea, cea mai bună și eficientă armă contra virusului – nimic nu intră, nimic nu iese, nici măcar virusul!

Inamicul numărul 1: extrovertitul

La începutul pandemiei 
În timpul pandemiei
După pandemie

g

Leu

Leul se simte excelent în lumina reflectoarelor și are un nivel ridicat al încrederii în sine. Nu știe ce înseamnă să renunți, e de neoprit. Va fi afectat de Carantină, dacă aceasta se va prelungi foarte mult, deoarece locul unui leu nu este în cușcă, ci în sălbăticie.

Puncte forte:

 • Leii apreciază confortul și lucrurile de calitate, iar izolarea în propria casă va fi suportabilă pentru ei, dacă asta înseamnă că vor putea să termine cartea aceea de care s-au apucat acum prea mult timp sau să experimenteze în bucătărie un nou preparat culinar;
 • fiind obișnuiți cu lumina reflectoarelor, leii sunt printre cei mai buni oratori pe care i-ați putea întâlni. Titlul pentru cele mai bune discursuri motivaționale revin leilor, iar în această perioadă este important ca tuturor oamenilor să li se reamintească să rămână calmi și raționali – o sarcină potrivită pentru lei!

Puncte slabe:

 • nativul Leu este cunoscut pentru dramatismul său și dorința de a se afla în centrul atenției. El va avea tendința să se plângă celor apropiați și să transforme situația actuală în ceva personal.;
 • nativul Leu se plictisește ușor, iar atenția sa nu este deloc ușor de captat. Quarantine is all fun and games until a Leo says it’s not!

Arma secretă: Mască de protecție respiratorie, concepută cu un unghi larg de vedere oferă posibilitatea de a vedea inamicii de la depărtare, astfel încât să poată ieși afară și să se ferească de pericole.

Inamicul numărul 1: Rona (a.k.a. coronavirus)

  În timpul pandemiei
La începutul pandemiei 
La sfarsitul  pandemie

Fecioară

Fecioarele abordează viața din punct de vedere practic, cu obiectivitate și spirit analitic, așa că vor fi pregătite pentru orice. Ele vor avea mereu tot ce le trebuie pentru a combate virusul. Motto-ul lor este: „Depășesc orice forma de limitare!” (până și limitele remarcabile, care se întâlnesc în cazuri de nedeterminare).

Puncte forte:

 • înarmate cu o răbdare de fier și o perseverență pe măsură, așteptați-vă de la fecioare să stea la cozi ore în șir, dacă asta înseamnă că vor pune mâna – cu mănuși, desigur – pe un Igienol.
 • precaute și foarte prevăzătoare din fire, Fecioarele nu vor rămâne fără provizii nici măcar în timpuri pandemice, ci vor face plinul din timp atât pentru ele, cât și pentru cei apropiați. Statistic vorbind, la nivelul țării noastre, cele mai multe măști și mănuși de protecție au fost achiziționate de fecioare. Deci, dacă vi s-a epuizat stocul, recomandarea noastră este să apelați la nativul fecioară din viața dumneavoastră – șansele de reușită sunt de 100%!

Puncte slabe:

 • Fecioarele sunt perfecționiste și iubesc să dețină controlul, dar uneori pot exagera în acest sens. Dacă ați făcut curățenie generală de trei ori în ultimele două zile, credem că este suficient… 
 • Deși se simt confortabil în propria casă și sunt obișnuite să petreacă timp singure, fecioarele se plictisesc ușor. Deschideți istoricul căutărilor unei fecioare și veți găsi în top „Cum să nu mori de plictiseală acasă”.

Arma secretă: Mănușile negre. Datorită compoziției speciale, mănușile au o rezistență superioară la majoritatea agenților de dezinfectare  dar totodată oferă și protecție împotriva  virușilor. 

Inamicul numărul 1: bacteriile

La începutul pandemiei 
În timpul pandemiei
După pandemie

                                                

Balanță

Adaptabilă la maximum, Balanța știe să se ajusteze permanent după cererile exterioare, ca să fie mereu în echilibru cu lumea din jur. Datorită acestui echilibru pe care vrea să-l păstreze este și un mediator bun. Cu alte cuvinte, Balanța este genul de persoană care face liniște la Adunările Generale din C2.

Puncte forte:

 • ele se vor adapta în orice situație, nu vor rămâne niciodată fără măști pentru că le vor confecționa. Ai rămas fără dezinfectant? Nu e nicio problemă, poți face rost de la Balanță de un dezinfectant homemade sau chiar de rețetă;
 • vor asista la sesiunile de Q&A ale profesorilor pentru a încerca sa stabilească un echilibru, în ciuda faptului că și lor, ca oricărui student, le e greu să se trezească mai devreme de ora 10.

Puncte slabe:

 • veșnic dezechilibrată, poate avea momente de nehotărâre cronică dacă se lăsa pradă acestui labirint hipnotic, și ajunge să se lupte cu sine. Este absolut normal să ai nevoie de timp să îți alegi ce vei mânca restul săptămânii, însă atunci când nu poți decide între noodles cu gust de vită sau noodles cu gust de pui…trebuie să știi că nu contează, tot supă la plic rămâne!

Arma secretă: Igienol, curăță și protejează împotriva bacteriilor ORIUNDE, poate fi folosit pe orice suprafață. Carantină fără microbi, studenți fără griji!

Inamicul numărul 1: dezordinea

                    

La începutul pandemiei
  În timpul pandemiei
După pandemie

Scorpion

Scorpionul este un semn nocturn, rezistă nopți întregi jucându-se sau studiind pentru examene. Scorpionul arată tuturor o imagine de om sigur pe sine, încrezător, puternic, însă este și sensibil, emoțional, cu toate că emoțiile sunt puternic ținute sub control. Poate masca până și simptomele unei infecții, așa că fiți atenți!

Puncte tari:

 • Deși comunicativ, distanțarea socială nu este o problemă pentru nativii scorpion, pentru că știu să găsească echilibrul perfect între a petrece timp singuri și în compania celor apropiați. 
 • Fiind zodie de apă, scorpionii sunt ființe empatice, care vor încerca să atenueze șocul și îngrijorarea prietenilor.
 • Prevăzători. Probabil au un stoc întreg de hârtie igienică.. 

Puncte slabe:

 • Deși nu ar recunoaște asta sub nicio formă, scorpionii se panichează ușor. Cel mai plauzibil scenariu în care îl veți găsi pe nativul scorpion este în sufrageria propriei case, într-un cort improvizat din cearșafuri, înarmat cu Sanytol. Siguranța e pe primul loc!
 • Distrași. Ignoră mesajele tuturor ca să se uite la ultimul episod din serial. 
 • Se uită la știri în mod obsesiv.

Arma secretă: jocurile, arma ideala impotriva plictiselii

Inamicul numarul 1: paranoia

                     

La începutul pandemiei 
În timpul pandemiei
După pandemie

Săgetător

Săgetătorului îi place la nebunie sǎ cǎlătoreascǎ în locuri deosebite, adorǎ sǎ exploreze mereu spații, îi place sǎ fie într-o comunicare permanentǎ cu oamenii din jurul lor și sǎ schimbe idei. Carantina va fi o adevărată provocare pentru ei, însă vor reuși cu succes sǎ supraviețuiascǎ.

Puncte tari:

 • Optimismul este trăsătura care îi caracterizează cel mai bine pe săgetători. În timp ce toți ceilalți vor simți că lumea arde în jurul lor, săgetătorii îi vor privi zâmbind, în timp ce urmăresc ultima ediție Eurovision pe YouTube sau verifică ultimele titluri pe timesnewroman.
 • Sociabili și foarte vorbăreți, ei sunt cei care ridică moralul grupului, care își scot prietenii din letargie și îi invită la o bere – pe Skype!

Puncte slabe:

 • Testat pozitiv pentru plictiseală cronică.
 • Deși săgetătorii au un simț al umorului foarte dezvoltat, pentru care sunt recunoscuți și apreciați de toată lumea, preferința lor pentru umorul negru poate fi problematică. Rugăm nativii săgetător să mai diversifice, sunt deja suficiente glume despre carantină…

Arma secretă: cursurile gratuite, armă împotriva plictiselii

Inamicul numărul 1: timpul (ei tot nu au timpul necesar sa faca multitudinea de lucruri pe care și le-au propus.                      

La începutul pandemiei
În timpul pandemiei
După pandemie

Capricorn

Cea mai importantă calitate a Capricornului este perseverența cu care merge spre succes. Găsește soluții rapide pentru rezolvarea problemelor dificile. În contextul lumii de azi, el este un supraviețuitor în adevăratul sens al cuvântului. 

Puncte forte:

 • nativii Capricorn sunt capabili să găsească soluții la cele mai dificile probleme, nu numai pentru problemele de la OOP, ci și pentru problemele de zi cu zi: nu ți-ai spălat furculița pentru că ți-a fost lene? Nu e nicio problemă! Fă ce ar face un Capricorn: folosește o lingură. Nu mai ai mâncare și trebuie să ieși la cumpărături? Asta e, un Capricorn adevărat își asumă riscurile și va ieși din casă pentru a vâna.
 • sinceritatea unui Capricorn poate fi uneori cruntă, însă poți avea încredere că îți vor spune adevărul. E genul de persoana care îți spune în față cât de greșit este codul tău și te va ajuta să îl corectezi.

Puncte slabe:

 • dacă jignești un Capricorn sau îi strici planurile, nu va uita și nici nu va ierta. Va purta în amintire greșeala ta toată viața, și, dacă are ocazia, se va răzbuna (tradus: te va da de gol dacă încerci sa copiezi la examen) 
 • a fi sceptic este o trăsătură caracteristică a Capricornilor, sunt mereu cu ochii larg deschiși la minciuni. încrederea lor nu este câștigată cu ușurință, iar pentru a face asta trebuie depuse eforturi, poate o temă la SGBD, un mic ajutor la FAI…

Arma secreta: suspiciunea (nu va lăsa nimic să se apropie, ceea ce îl va ține departe de primejdii)

Inamicul numărul 1: minciuna 

                   

 La începutul pandemiei
  În timpul pandemiei
După pandemie

Vărsător

Vǎrsǎtorul trăiește sub principiul: sunt împotriva a tot ce existǎ! Nu îi place sǎ facǎ ce fac toți ceilalți oameni, însă are și semnul umanității, ceea ce îl împiedică să îi pună pe ceilalți în pericol și îl determină să facă alegerea înțeleaptă de a respecta carantina. 

Puncte forte:

 • adaptabili și deschiși la schimbare, vărsătorii vor privi perioada de carantină ca pe o nouă oportunitate de dezvoltare sau de relaxare la ei acasă, iar optimismul lor va fi unul contagios;
 • firi independente și autonome, vărsătorii nu se vor lăsa afectați de situație, pentru că ei știu că cea mai bună companie sunt ei înșiși. 

Puncte slabe:

 • Departe de a fi leneși, vărsătorii sunt, în schimb, ușor de distras, iar munca de acasă poate fi o provocare pentru ei. Gândurile unui vărsător tipic? „Să lucrez de acasă? Nu lucrez nici măcar la serviciu!”
 • prototipul perfect de Gică Contra, vărsătorii pot experimenta în această perioadă impulsuri puternice de a părăsi locuința, nu pentru că ar simți că le este îngrădită libertatea, ci pentru simplul fapt că le este interzis. 

Arma secretă: optimismul

Inamicul numarul 1: procrastinarea

                       

La începutul pandemiei
În timpul pandemiei
După pandemie

Pești

Plecând de la simbolistica semnului, putem spune cǎ Peștii au douǎ posibilitǎți: fie înoatǎ împotriva curentului, fie înoatǎ în sensul curentului. Cu alte cuvinte, fie respectǎ regulile Carantinei, fie nu le vor respecta și vor fi rebeli.

Puncte forte:

 • Asemenea Racilor, peștii sunt firi empatice și sociabile, care vor face tot ce le stă în putință pentru a-i calma și încuraja pe prietenii lor, pe prietenii prietenilor, pe prietenii prietenilor prietenilor… 
 • Visători și nostalgici, modul peștilor de a face față situației este să posteze fotografii de verile trecute, în timp ce se plâng că nu pot ieși din casă #TB.
 • Pot dormi câte 14 ore.

Puncte slabe:

 • deși vor încerca să pară calmi și liniștiți, este foarte probabil ca peștii să aibă trei căderi nervoase pe zi. Aveți grijă de nativii pești din viața dumneavoastră, oferindu-le un ceai calmant… sau mai multe.
 • Peștii cad deseori pe gânduri și visează cu ochii deschiși la cele mai fanteziste scenarii. Ar trebui să li se reamintească că această perioadă de criză va trece și că nu este de fapt ultimul episod din „Black Mirror”. 

Arma secretă: comediile romantice

Inamicul numărul 1: căderile nervoase

                      

La începutul pandemiei
În timpul pandemiei
După pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *