Remedii împotriva COVID-19 de care încă nu ți-a zis nimeni

Dimineața te trezești, te dai jos din pat, te speli pe mâini, pe ochi, pe mâini, pe dinți, pe mâini și, în cele din urmă, pe mâini. Asta vezi peste tot, nu? Recomandările medicilor, epidemiologilor, influencerilor, psihologilor, șamanilor par toate scoase din codul bunelor maniere. Nu vi se pare puțin ciudat că sfaturile distribuite în masă reprezintă de fapt standardele decenței igienice? O fi lenea propagandiștilor sau pur și simplu o speranță a marilor puteri că nu vom băga de seamă aceste aberații? Ziarul de ASII a condus o investigație și am ajuns astăzi să demascăm impostorii care vor să ne țină în casă!

În cele ce urmează, vă vom prezenta adevăratele remedii împotriva acestui COVID-19 (dacă acesta este, într-adevăr, numele său adevărat), testate de departamentul DUMA (Demascarea Utopiilor Masonice și Antropomorfice) al asociației noastre: 

Crema de gălbenele: Cred că orice tânăr are o mătușă care îi recomandă să se dea cu cremă de gălbenele, indiferent de ce ar suferi. Voi credeți că mătușile au ajuns mătuși degeaba? O fi având medicina șase ani, dar adevăratul UMF (Universitatea de Mătuși și Fini) e mai ceva ca școala vieții. DUMA a descoperit că orice coronavirus are xantofobie1. severă.

Aspirină: Asemeni sfatului anterior, acest remediu are ani întregi de cercetare și testare efectuate de pionierii medicinei de astăzi: asistentele de la cabinetele școlare. Deși mulți au experimentat vizitele la cabinet doar pentru motivări de absențe, ce nu știu ei e că acolo se ascundea antidotul oricărei boli: acidul acetilsalicilic. Am stat de vorbă cu Mihaela, asistentă la Școala Generală nr. 6, pe care o vom cita cu exactitate: „COVID-19 e un virus care nu prea te lasă. Asta înseamnă că e de bază, nu? Și ce neutralizează baza, nu acidul? Voi chiar n-ați învățat chimie în clasa a șaptea?”.

Foi de varză: Coronavirusul afectează vizibil pielea. Deși lumea se concentrează pe protejarea plămânilor, nu ar trebui să uităm afecțiunile dermatologice pe care le poate aduce. În noiembrie 2019, Ziarul de ASII a avut redactori pe teren la cel mai mare marș al babelor vindecătoare. După ce am discutat cu multe reprezentante ale acestui mic cult, am aflat că foaia de varză tratează orice de la reumatism la iritații, e benefică oricărei afecțiuni fizice. Ionuț, 21 de ani, a fost destul de drăguț să ne trimită aceste poze tip before & after care ilustrează perfect efectul acestui remediu-minune.

Ionuț, după ce unchiul său, Costi, a tușit pe el
  Ionuț după ce a aplicat foi de varză pe zona lezată

Mai multe perne sub cap: Dacă pe vreme de pandemie tu încă dormi pe o singură pernă, înseamnă că ești un adevărat kamikaze. Diminețile petrecute în fața televizorului, uitându-ne la Ce se întâmplă, doctore? nu au fost degeaba. Oana Cuzino2. ne-a învățat că virusurile atacă cel mai bine noaptea, mai ales cele nocturne, precum COVID-19. De aceea, trebuie să ne depărtăm capul de zonele murdare, cum ar fi podeaua, ca să ajungă virusurile mai greu la zonele sensibile (gură, nas). 

Șosete ude: Acest remediu ciudat chiar ajută la scăderea febrei și a congestiei nazale. Ce trebuie să faci: încălzește-ți picioarele în apă fierbinte, înmoaie o pereche de șosete subțiri din bumbac în apă rece, stoarce-le și apoi pune-le în picioare exact înainte să te culci. Peste ele trage o pereche de șosete de lână. Șosetele subțiri ar trebui să se usuce până dimineață și tu să te simți mai bine. Sau, dacă n-ai destulă răbdare să faci așa ceva, doar mergi în șosete pe podeaua abia spălată de mama ta. Ar trebui să meargă. 

Oțetul de mere: Și acesta este un remediu numai bun pentru reducerea febrei. Pe de o parte, oțetul de mere are capacitatea de a ajuta pielea să elibereze mai ușor căldura produsă de febră (datorită acidului, și știm deja că acidul neutralizează virusul). Pe de altă parte, ajută corpul să-și să-și balanseze chakrele debusolate

• Pregătește-ți o baie cu apă nu prea fierbinte, în care să adaugi o jumătate de cană de oțet. Stai în apă cam 5-10 minute. Dacă te plictisești, ia-ți o bărcuță. Nu tuturor le place să facă baie. 

• Înmoaie o cârpă într-un amestec format dintr-o parte oțet și două părți apă rece. Stoarce cârpa pentru a îndepărta excesul de lichid și pune-ți-o pe frunte sau pe burtică. Dacă ai burta mare, pune mai multe cârpe. De asemenea, la fel de eficient este să îți aplici și pe tălpi, înfășurând-o bine acolo. Odată ce aceasta începe să se încălzească, înmoaie cârpa din nou în amestecul de apă și oțet de mere. Repetă până când constați că febra a mai scăzut. Mult succes!

Vinul de ceapă: este un remediu foarte bun atât pentru tuse, cât şi pentru durerile de cap şi de gât, cauzate de sinuzită. Într-un vas (castron, sticlă) se pun 200 g de ceapă tocată mărunt, 100 g de miere polifloră şi 500ml de vin natural (roşu sau alb). Acesta fiind un leac transmis din generație în generație, putem zice clar că străbunii noștri n-aveau cântar de precizie, așa că vă sfătuim să măsurați ochiometric ceapa și mierea. Când vine vorba de vin, ni s-a transmis că cel mai ușor este să iei un litru și, pentru a-l îndoi cu exactitate, o gură o verși și o gură o bei.  Se lasă la macerat 10 zile într-un loc călduţ, după care se strecoară şi se beau 3-4 linguri pe zi. Atenție: nu trebuie exagerat cu cantitatea de vin, dăunează! 

Supă de popcorn: Nu sună foarte apetisant, dar s-ar putea să își facă treaba. Angela, studentă în anul doi la informatică, a descoperit această rețetă când nu mai avea supă la plic acasă. Prepară o pungă de popcorn și varsă conținutul într-un bol. Acoperă popcornul cu apă fierbinte și lasă-l 15 minute. Mănâncă o linguriță din „supă” la fiecare 15 minute. Acest remediu ajută mai mult și dacă te uiți pe Netflix, e o atmosferă aparte, vezi serialul favorit savurând o gustoasă supă de popcorn. 

Cristale: Există multe persoane care cred că pietrele prețioase și cristalele conțin o energie ce poate ajuta în procesul de vindecare. Mai mult, această terapie este veche de mii de ani. Cei care o practică sunt de părere că fiecare piatră are propriul “talent”. De exemplu, ametistul și chihlimbarul ajută la memorie; poartă-le cu tine oriunde te duci – în baie, în sufragerie, bucătărie – și îți vor ajuta mintea să funcționeze mai bine. Chiar Ion Țiriac a menționat într-un interviu cândva că știe acest remediu pentru buna sănătate mintală de la bunica sa. Acesta afirmă, bazându-se pe propria experiență, că pietrele prețioase, mai exact, cristalele, îl fac să fie mereu fericit și îi poartă noroc. Încă un Ion declară că folosește aceste cristale de când e mic și acum e sănătos tun. Dacă v-am spune că e vorba de Iliescu, cât de tare v-ați grăbi să aplicați acest sfat?

Sperăm că veți urma aceste leacuri descoperite de DUMA și cercetate și împărtășite mai departe de redacția Ziarului de ASII. Să nu vă fie frică să le combinați! Așezați-vă în pat, acoperiți de cristale, puneți-vă serialul preferat și un bol de supă de popcorn. Înainte de somn, consumați cu grijă niște vin de ceapă, pentru un somn neîntors, dormiți liniștiți sub o adunătură de 6-10 perne, cu o aspirină pe limbă. Dacă dimineață mama voastră intră peste voi și vă întreabă de ce sunteți acoperiți în foi de varză, oferiți-i niște cremă de gălbenele să se calmeze. 

*Fiecare cuvânt din articol este un pamflet și nu trebuie luat ca atare. Vă rugăm informați-vă din surse sigure, spălați-vă pe mâini și stați în casă! 

**Nu există un departament numit DUMA în ASII, dar ne gândim să înființăm unul. 

  1. frică de culoarea galben
  2. prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, medic primar geriatru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *