Zece jocuri cu care îți poți ocupa timpul liber

Având în vedere contextul actual și tot timpul liber pe care îl petrecem în casă, mulți dintre noi se regăsesc din ce în ce mai des în fața calculatorului. Fie că vrei să înveți ceva nou, să urmărești videouri și seriale online sau doar să faci teme pentru facultate, opțiunile de activități pe care le poți face vor deveni limitate pe parcurs. Așa că, dacă simți nevoia de a te relaxa într-un alt fel sau pur și simplu dorești să încerci un hobby nou, am pregătit pentru tine o listă de jocuri video cărora le poți oferi o șansă când te plictisești.

Am urmărit să includ în această listă atât jocuri pentru persoane care nu s-au atins vreodată de acest hobby, cât și pentru persoanele care au peste câteva mii de ore investite în el. În plus, câteva dintre jocurile menționate îți pot satisface nevoia de socializare în această perioadă, deoarece pot fi jucate multiplayer online, în timp ce unele pot fi jucate doar singleplayer.

The Jackbox Party Pack

Link către website-ul oficial: https://jackboxgames.com/games/

Nivel dificultate: 1/10

Tip: Multiplayer (2-8 oameni), Party

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 2 GB VRAM, 2.66 GHz

Acest joc este perfect pentru când vrei să faci ceva amuzant cu prietenii tăi și îți poate oferi oportunitatea să îi cunoști mai bine. Fiecare party pack conține câte cinci mini jocuri online. O singură persoană trebuie să dețină jocul, iar celelalte se vor conecta cu telefonul pe un website. Deși, așa cum sugerează și titlul, este indicat să încerci acest joc la o petrecere sau atunci când te strângi cu prietenii la o bere, acesta poate fi jucat și cu ajutorul platformelor care îți oferă opțiunea de voice call și screen share. Sunt, însă, unele mini jocuri care necesită interacțiune face to face, așa că recomand să te documentezi puțin despre fiecare pachet în parte pentru a te decide care este potrivit pentru tine.

Plants vs. Zombies

Link către website-ul oficial: https://www.ea.com/games/plants-vs-zombies/plants-vs-zombies

Nivel dificultate: 2/10

Tip: Singleplayer, Tower defense/Strategy

Cerințe de sistem: 1 GB RAM, 128 MB VRAM, 1.2 GHz

Chiar dacă e prima dată când joci ceva sau vrei să iei o pauză de la jocurile mai stresante, Plants vs. Zombies este un clasic care poate fi jucat atât pe PC, cât și pe telefon. Scopul jocului este de a te apăra de zombie care îți invadează casa, folosindu-te de plante speciale. Fiecare nivel este unic, atât prin faptul că vor apărea plante noi și zombie diferiți, cât și prin faptul că unele aspecte care variază – soarele, ceața și apa – pot schimba dinamica instantaneu. Deși jocul este atât de simplu încât îl poate juca oricine, acest lucru nu îl face mai puțin distractiv.

Stardew Valley

Link către website-ul oficial: https://www.stardewvalley.net/

Nivel dificultate: 3/10

Tip: Multiplayer co-op (1-4 oameni), RPG/Simulation

Cerințe de sistem: 2 GB RAM, 256 mb VRAM, 2 GHz

Fiind un joc simplu și foarte relaxant, acesta este perfect pentru persoanele care doresc să încerce lumea gamingului. În plus, dacă urmărești să îți ocupi timpul cu o activitate de lungă durată, te poți baza pe Stardew Valley. Povestea jocului este următoarea: jucătorul moștenește o fermă de la bunicul său și caută să înceapă o nouă viață în mediul rural. Acesta poate crește animale, plante, să-și construiască o livadă, unelte folositoare și multe altele. În plus, îți poți chema între 1 și 3 prieteni să te ajute. Jocul are atât varianta multiplayer online, numai bună pentru distanțare socială, cât și varianta LAN, potrivită pentru atunci când locuiești cu prietenii tăi sau când vrei să joci cu o rudă.

Seasons after Fall

Link către website-ul oficial: http://www.seasonsafterfall.com/

Nivel dificultate: 3/10

Tip: Singleplayer, Adventure/Platformer

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, 2.8 GHz

Seasons after Fall este unul dintre jocurile pe care le pot recomanda oricărei persoane care vrea să încerce o experiență nouă. Deși acesta conține diverse puzzle-uri care pot părea intimidante pentru cei care nu au mai jucat ceva similar, jocul are o poveste ușor de urmărit, iar gameplay-ul este destul de liniar încât să fie potrivit pentru începători. Jucătorul ia rolul unei vulpi care trebuie să colecteze fragmente ale anotimpurilor. Un fragment, odată colectat, poate fi folosit pentru a schimba anotimpul. Acest lucru face harta jocului foarte dinamică cu orice schimbare – anumite zone îngheață, nivelul apei crește, apar plante etc. Aceste aspecte pot fi folosite pentru a completa puzzle-urile și a avansa cu povestea.

Keep Talking and Nobody Explodes

Link către website-ul oficial: https://keeptalkinggame.com/

Nivel dificultate: 4/10

Tip: Multiplayer (2+ oameni), Puzzle

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, 2.66 GHz

Similar cu The Jackbox Party Pack, Keep Talking and Nobody Explodes necesită un singur calculator pentru a fi jucat. Persoana care deține jocul trebuie să dezamorseze o bombă cu ajutorul instrucțiunilor primite de la ceilalți jucători, care nu au voie să o vadă. În schimb, aceștia au acces la un manual de instrucțiuni, de care se vor folosi pentru a rezolva puzzle-urile descrise de jucătorul responsabil de bombă. Puzzle-urile variază de la descifrarea unui cod morse, tăierea firelor într-o anumită ordine și apăsarea unui buton până la memorarea pozițiilor unor numere, interpretarea unor simboluri și altele. Pe măsură ce avansezi, poți dezamorsa bombe din ce în ce mai complexe, cu o limită de timp din ce în ce mai mică. 

Seria Trine

Link către website-ul oficial: http://www.trinegame.com/

Nivel dificultate: 4/10

Tip: Multiplayer co-op (1-3 oameni), Puzzle/Platformer

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, 1.8 GHz

O variantă de activitate pe care o poți face cu prietenii tăi este să încerci unul dintre cele trei jocuri din seria Trine. Nu contează nivelul tău sau al celorlalți jucători când vine vorba de jocuri video în general, deoarece seria aceasta nu necesită abilități complexe pentru a o completa. Trine urmărește misiunea a trei personaje de a salva regatul. Destinul lor este legat de un artefact misterios care îi ghidează în aventură. Fiecare personaj are propriul set de abilități de care te poți utiliza ca să rezolvi puzzle-uri și să omori inamici. Poți schimba în orice moment personajul cu care joci, lucru ce te ajută să îți adaptezi stilul de joc conform cerințelor fiecărui puzzle. Pe lângă obiectivele poveștii, poți găsi, de-a lungul jocului, diverse obiecte și cufere ascunse.

Pummel Party

Link către website-ul oficial: http://rebuiltgames.com/

Nivel dificultate: 5/10

Tip: Multiplayer (4-8 oameni), Party/Mini game

Cerințe de sistem: 3 GB RAM, 1 GB VRAM, 2.4 GHz

Din păcate, majoritatea jocurilor multiplayer au o limită destul de mică când vine vorba de numărul de prieteni cu care poți juca, iar unele persoane se pot simți excluse când nu au loc. Așadar, am o recomandare pentru situațiile de acest gen – Pummel Party, o soluție perfectă pentru grupurile de 4-8 oameni. În acesta, tu și prietenii tăi vă aflați pe o tablă de joc, pe care o parcurgeți cu ajutorul unui zar. După ce fiecare dintre voi aruncă zarul și se mișcă în direcția dorită, sunteți teleportați într-un mini-joc, care vă forțează să concurați unul împotriva celuilalt. Acesta are două scopuri – delimitează rundele între ele și determină ordinea în care concurenții vor arunca zarul în următoarea rundă, în funcție de performanța fiecărui jucător. Scopul este de a câștiga cât mai multe pocale pentru a ieși pe primul loc. Meciurile sunt destul de dinamice și diferite, deoarece există obiecte pe care le poți colecta în timp ce te miști pe hartă, iar numărul de 40 de mini-jocuri garantează o combinație unică de fiecare dată.

Her Story

Link către website-ul oficial: https://www.herstorygame.com/

Nivel dificultate: 6/10

Tip: Singleplayer, Interactive movie

Cerințe de sistem: 2 GB RAM, 512 MB VRAM,1.8 GHz

Dacă jocurile recomandate până acum necesită un anumit nivel de acomodare pentru începători când vine vorba de interfață și controale, acesta este foarte simplu în privința celor două aspecte menționate. Contextul jocului te plasează în fața unui calculator al poliției, pe care poți accesa mai multe înregistrări ale unei femei care este interogată în legătură cu dispariția soțului ei. Tot ce trebuie să faci este să cauți anumite cuvinte pentru a găsi înregistrări în care sunt menționate. Cu ajutorul acestor înregistrări, trebuie să pui cap la cap povestea femeii. Deși poate părea destul de simplu, acest joc te forțează să asculți și să faci conexiuni, de unde vine și adevărata provocare.

Frostpunk

Link către website-ul oficial: http://www.frostpunkgame.com/

Nivel dificultate: 6/10

Tip: Singleplayer, RTS

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 2 GB VRAM, 3.2 GHz

RTS-urile, adică jocurile Real Time Strategy, mereu s-au simțit mai obscure când vine vorba de jocuri video. Deși nu multă lume e atrasă de acest tip de joc, ele au început să câștige popularitate în ultimii ani. Frostpunk este un joc cu tematică steampunk, în care planeta suferă în urma scăderii bruște a temperaturii. Civilizația, așa cum o știm și noi, este complet distrusă, fiind nevoie de crearea unor noi condiții de viață. Oamenii își abandonează casele în căutarea unui loc unde pot începe de la zero, iar tu, liderul lor, ești pus în situația în care trebuie să construiești ultimul oraș de pe glob, cu ajutorul tehnologiei bazate pe abur. Obiectivul principal este asigurarea supraviețuirii cetățenilor orașului tău, odată cu menținerea condiției lor morale. Problema apare când trebuie să balansezi aceste două aspecte care sunt, de multe ori, incompatibile prin simplul fapt că optimizarea și administrarea resurselor nu se potrivesc cu empatia.

Jotun

Link către website-ul oficial: https://thunderlotusgames.com/jotun/

Nivel dificultate: 7/10

Tip: Singleplayer, Action/Adventure

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, 1.8 Ghz

Ești pasionat de mitologia nordică? Simți nevoia de o nouă provocare după ce ai jucat seria Dark Souls? Atunci Jotun este perfect pentru tine. Povestea o urmărește pe războinica Thora, care a suferit o moarte lipsită de onoare. Ea trebuie să își demonstreze abilitățile în fața zeilor pentru a ajunge în Valhalla. Scopul este de a învinge în bătălie 5 giganți – Jera, Fé, Isa, Hagalaz și Kaunan –, ca apoi să te lupți cu Odin. Jocul construiește în mod unic atmosfera, deoarece toate replicile înregistrate sunt în limba islandeză, iar grafica, realizată complet manual, ilustrează perfect simbolurile și zeii culturii nordice. Nu lăsa elementele de design să îți creeze o impresie falsă – deși jocul are un aspect 2D, oarecum asemănător desenelor animate, dificultatea lui este una destul de ridicată, așa că recomand acest joc doar persoanelor cu experiență sau persoanelor care au foarte multă răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *