Scapă de rutină vara asta

Deși este poate cea mai îndrăgită perioadă a anului, vara ne întâmpină întotdeauna cu o mare de timp liber pe care nu știm adesea cum să o navigăm. Fie pentru că situația actuală a distrus planurile pentru călătorii ori pentru că am epuizat toate activitățile pe perioada carantinei, cert este că rutina amenință să își facă apariția în acest sezon estival mai mult decât oricând. Tocmai de aceea ne dorim să combatem plictiseala și lungile după-amiezi petrecute pe canapea printr-o serie de activități menite să vă scape de rutină vara asta. 

Iar după lunga carantină cu care ne-am confruntat în lunile precedente, este de așteptat ca primele activități din „program” să fie cele în aer liber. 

Pentru iubitorii de animale, cea mai potrivită activitate în această perioadă o reprezintă o sesiune de echitație. Fie că o considerați o formă de terapie, sau de dezvoltare personală, echitația este un exercițiu perfect pentru corp și minte, iar cei de la Equester – Club de echitație – Iași pun la dispoziție 19 cai prietenoși și ședințe pentru începători, intermediari și avansați. 

Nu putea să lipsească din această listă o plimbare pe lacul Ciric. Fie cu barca, fie cu hidrobicicleta, aceasta se poate transforma într-o întâlnire romantică la apusul soarelui sau într-o ședință foto.   

De asemenea, o ieșire departe de agitația orașului, pe platoul Releu, pentru a admira orașul strălucind sub miliardele de stele ale cerului este încă un punct de bifat pe lista lucrurilor de făcut vara asta.

Orice masă este mai bună în aer liber, motiv pentru care următoarea activitate pentru combaterea rutinei pe care v-o propunem este un picnic. În ceea ce privește amplasarea, zona de agrement C.A. Rosetti, zona de agrement Galata și parcul Copou sunt câteva dintre locurile în care puteți merge pentru a vă bucura de o masă în aer liber.

Haideți să urcăm înapoi de unde am coborât și să completăm traseele prin copaci din parcul Aventura Nativa. Dacă vreți o adevărată provocare, încercați traseul negru. Este o probă de forță care te va stoarce de toată energia. Dacă nu îți este frică de înălțime, poți încerca traseul albastru, care este cel mai înalt.

Pulsarea muşchilor știuți și neștiuți, respirația întretăiată, bătăi rapide ale inimii, setea potolită cu apă rece și pauzele pentru a respira și a sta la umbră sunt tot ce îți trebuie pentru a ieși din ritmul cotidian. Tot ce trebuie să faci este să-ți aduni prietenii și să plecați într-o scurtă aventură pe traseele din jurul Iașului. Traseele de drumeție și ciclism sunt disponibile și pe aplicația Bikemap, iar pentru începători sunt recomandate următoarele: 

  • Tomești – Păun – Pietrărie – Bârnova – Hlincea – Lunca Ce­tățuii (21 km); 
  • Pietrărie – platoul Releu – Bogonos – Dobrovăț (20 km); 
  • Lunca Cetățuii – lacul Ciur­bești – Cornești – Balciu – Mi­ros­lava – Dacia (19 km). 

Iubitorii de lectură au sezonul acesta oportunitatea de reluare a acestei pasiuni de mult pierdute printre slide-urile cursurilor din timpul facultății. Acestora – și nu numai – le propunem un mic joc: în fiecare săptămâna cumpără o carte – fie din librării, fie de la anticariatele de pe strada Lăpușneanu – de fiecare dată de la un alt autor ori aparținând unui alt gen de literatură. 

Pentru iubitorii de teatru, situația actuală nu poate reprezenta decât o lovitură în ceea ce privește urmărirea spectacolelor. Însă ceea ce este important să știți este că, în ciuda contextului actual, spectacolele de teatru ale Ateneului din Iași nu au fost anulate. Vă propunem deci următoarele piese ce vor fi puse în scenă în luna august: Dragoste pe contrasens – Sâmbătă, 8 august 2020, ora 20:00 – și Sit Down Comedy – Sâmbătă, 15 august 2020, ora 20:00, toate acestea fiind jucate în aer liber, în Grădina de vară a Ateneului. De asemenea, puteți oricând consulta calendarul Ateneului. 

În final, deși situația actuală nu permite adunarea a prea multe persoane, vă propunem trei activități pentru a îndepărta rutina, perfecte pentru momentul în care acest lucru va fi posibil: paintball, un joc de laser tag și vizita unui escape room. FunZone ( Lasertag Iasi: Lasertag ) pune la dispoziție săli special amenajate pentru aceste activități. Cât despre un câmp de bătălie pentru paintball, Paintball Iași Bucium, vă stă la dispoziție și vă invită la un joc de paintball pe terenul din zona Pietrărie – Bucium”. 

Desigur, sunt multe alte lucruri noi de încercat și de învățat, cele sus menționate fiind o mică parte din ele, așa că nu irosi timpul rămas și bucură-te de vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *