De ce să intri în ASII

Voluntariatul nu e doar o formă de a-i ajuta pe alții prin acțiunile pe care le faci, ci și o modalitate de exprimare și de dezvoltare personală. Chiar dacă acesta pornește de la premisa că nu trebuie să aștepți ceva în schimbul ajutorului tău, câștigul personal vine pe alte planuri, pornind de la prietenii și legăturile pe care le formezi pe parcurs, ajungând până la dezvoltarea abilităților tale într-un anumit domeniu.

1. Despre ASII

ASII este o asociație dedicată tuturor celor care își doresc să facă ceva diferit față de rutina de la facultate și celor care sunt dispuși să contribuie la crearea de proiecte și momente faine, totul alături de o echipă devotată. Oamenii din ASII cred în importanța dezvoltării lor personale. Ei sunt persoane organizate sau care au intrat să-și îmbunătățească această latură și au reușit mult mai mult de atât, fapt ce denotă implicarea fiecărui membru. Mai mult decât simpli colegi, aici o să găsești prieteni sau cum ne place nouă să îi zicem, o familie. Motivul principal pentru care îi spunem așa este pentru că ne ajutăm mereu, acest fapt conducând la perfecționarea continuă a fiecăruia. Odată intrat în asociație, mai mult ca sigur o să ai parte de perspective noi, oportunități noi, pasiuni noi și de oameni cu care să împărtășești toate acestea.

2. Viaţa socială

Unul dintre cele mai importante aspecte ale studenției este viața socială, vizibilă fără dar și poate în cadrul tuturor activităților de voluntariat. Cu toții știm că trecerea de la liceu la facultate este cu siguranță una dintre cele mai importante schimbări în viața oricăruia dintre noi, o etapă formativă în care colectivul din care facem parte joacă un rol cheie. Voluntariatul în ASII poate reprezenta cel mai bun context al dezvoltării vieții sociale în cadrul facultății, deoarece îți permite să cunoști oameni din mediul facultății, să formezi legături cu persoane care au aceleași pasiuni ca tine ㅡ până la urmă acest lucru ne leagă în asociație ㅡ și să simți că aparții unei comunități. Legăturile formate în ASII depășesc cu mult scurta noastră viață de studenți (cei trei ani vor trece mai repede decât te aștepți!), asociația ținând legătura cu membrii alumni.

3. Dezvoltarea profesională și personală

Viața socială activă nu reprezintă singurul beneficiu al ASII. Prin activitatea de voluntar în cadrul asociației vei avea oportunitatea de a participa la diferite proiecte care să te ajute atât în dezvoltarea personală, cât și în cea profesională. În calitate de voluntar îți poți dezvolta diferite abilități și calități necesare atât în viața de zi cu zi, cât și la viitorul loc de muncă, cele mai notabile fiind așa-numitele “soft skills”, abilitățile de lider și capacitatea de a lucra în echipă.

4. Șansa de a-ți împărtăși cunoștințele cu alții

Dacă te consideri o persoană căreia îi place să își împărtășească cunoștințele, în ASII poți să dai mai departe abilitățile pe care le ai și să îi înveți și pe ceilalți voluntari ceea ce știi alăturându-te echipei GETA (Grozava Echipă de Traineri ASII). Astfel, nu doar că îi ajuți pe ceilalți voluntari să găsească o pasiune, o abilitate importantă în viața profesională și în cea personală – precum abilitățile organizaționale ori cele de lider și nu numai – dar bineînțeles că vei avea și tu oportunitatea de a învăța lucruri noi de la ceilalți voluntari.

5. Oportunitatea de a fi activ în comunitate

Pe lângă faptul că poți face o diferență în societate, munca de voluntariat reprezintă o oportunitate să înveți că orice asociație oferă ajutor comunității. Pentru fiecare dintre noi, proiectele caritabile, precum Balul de Caritate și nu numai, au o însemnătate aparte, amintindu-ne că ceea ce este cel mai important este să fii implicat în comunitatea din care faci parte. Cel mai plăcut sentiment pe care îl poți avea în calitate de voluntar este satisfacția că ai făcut o diferență, că ai ajutat oricât de puțin comunitatea în care trăiești să devină un loc mai bun.

6. Distracţia

În final, unul dintre cele mai importante motive este bineînțeles, distracția. Cu toții știm că viața de student nu începe și se termină cu învățatul și că avem destul de des nevoie de o pauză sănătoasă de la studiu. Activitatea de voluntariat poate reprezenta însăși acea pauză, ASII organizând numeroase ieșiri.

Așadar, te încurajăm călduros să te alături Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni și să trăiești din plin viața de student!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *