Fețe noi în vremuri tumultoase

Un nou an universitar și un nou val de boboci înseamnă o nouă oportunitate pentru ASII de a ține mentoratul anual, care marchează începutul activității asociației și poate începutul experienței de voluntar a bobocilor.

În ultima vreme s-au schimbat foarte multe lucruri care ne-au modificat rutina zilnică și care ne-au învățat să ne adaptăm mai ușor și să trecem peste orice obstacol. Prin urmare, vrem să povestim despre modalitatea în care ASII a adaptat mentoratul la aceste schimbări.

Un lucru important despre care dorim să vorbim sunt senzațiile experimentate de către voluntari, aceștia fiind destul de negativiști în ceea ce prevedea prezența bobocilor la acest mentorat.

Din cauza multitudinii de restricții și incomodităților aduse de acestea, majoritatea voluntarilor credeau că ei vor fi în număr mai mare decât bobocii. Dar a venit ziua mentoratului și am văzut că situația nu era atât de tragică pe cât părea a fi și că, în ciuda tuturor obstacolelor întâmpinate, mentoratul a avut un mare succes.

La eveniment s-au prezentat unsprezece echipe a câte șapte boboci. Aceștia au avut parte de o mică surpriză din partea redacției, și anume “Ghidul Bobocului”, care îi va ajuta să treacă cu bine peste primul an de facultate. De asemenea, fiecare grupă a fost întâmpinată de trei mentori entuziasmați să întâlnească noua generație de boboci.

O mare schimbare adusă mentoratului au fost noile condiții de desfășurare a activităților, acestea fiind purtarea măștii și menținerea unei distanțe de siguranță.

Primul pas în desfășurarea mentoratului a fost adunarea bobocilor, după care mentorii s-au îndreptat cu aceștia la locațiile prestabilite. Odată ajunși acolo, fiecare echipă de mentori a răspuns tuturor întrebărilor bobocilor, unele despre facultate și altele despre unde e mâncare mai bună sau multe alte lucruri care le-ar facilita studenția.

După sesiunea de întrebări și răspunsuri dintre boboci și mentori, în fiecare grupă au urmat să se susțină diferite activități mulate pe personalitățile bobocilor și ale mentorilor, una dintre acestea fiind “licitația de provocări”.

Timpul a trecut, iar ASII a trecut printr-un nou ciclu de recrutări, care a adus noi oameni ce vor deveni mai departe viitorul asociației. De curând, aceștia au avut primul contact cu departamentul la care au fost repartizați: prima lor ședință pe departament. Așadar, fiind curioși despre cum s-a desfășurat această primă ședință, le-am cerut părerea.

  Atmosfera descrisă de ei a fost una foarte călduroasă, aceștia fiind primiți cu brațele deschise de către membrii asociației, care i-au făcut să se simtă bineveniți. Bobocii au fost plăcut surprinși de faptul că fiecare dintre ei a avut câte un mentor cu care a avut posibilitatea de învăța lucruri noi și în care au reușit să găsească un prieten. După acomodarea acestora cu restul membrilor și după o mică prezentare a lor a început partea mai informativă a ședinței. Aceasta a avut ca scop introducerea acestora în viitoarea lor viață de voluntari, această parte fiind descrisă de către ei ca una foarte bine organizată, aceștia având cunoștințe noi la sfârșitul ședinței.

La alegerea fiecărui departament, pentru a cunoaște mai bine bobocii, s-au ținut mici joculețe după ședințe, cum ar fi: ”Among us”, ”Jackbox” și multe altele, momente în care bobocii au spus că s-au simțit foarte bine.Prin urmare, voluntarii și-au atins încă o dată scopul datorită reușitei mentoratului, și anume, au reușit să motiveze cât mai mulți oameni în a se înscrie în ASII. Acest lucru i-a adus pe noii membri ai asociației la prima lor ședința, unde au avut primul contact cu restul membrilor cu care s-au acomodat de-a lungul acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *