Ce cadou cumpăr de Secret Santa?

“It’s The Most Wonderful Time of The Year…”, asta ar spune celebrul Andy Williams. Ei bine, multă lume ar spune că Andy nu avea de cumpărat cadouri de Crăciun, de aici și fericirea excesivă. Este prea bine cunoscut faptul că această perioadă a anului vine la pachet cu mult stres și cu multe întrebări de genul eternelor „Ce să-i cumpăr oare lui X?”, „Oare merită să stau la coada asta?” sau „Mă încadrez cu banii?”.

Anul acesta ne-am gândit să-ți venim în ajutor pentru a te scuti de timpul pierdut cu toate aceste întrebări. Ne-am înarmat cu răbdare și multă cafea, am răscolit internetul, chiar și până la a doua pagină de Google, și am pregătit câteva idei de cadouri din care să te inspiri. 

Dacă ți-ai pregătit agenda pentru notițe, vom începe cu sugestiile de cadouri pentru fete.

Să o luăm cu începutul, ce adoră unele fete cel mai mult? Răspunsul e simplu, produsele de machiaj și de îngrijire a corpului sau a tenului. În perioada sărbătorilor, magazinele de cosmetice pregătesc tot felul de seturi care pot fi un cadou minunat. Fie că alegi să achiziționezi un ruj rezistent perfect pentru purtatul măștii, sau poate o cremă de mâini cu miros de scorțișoară, ori chiar o bombă de baie, nu uita ca acestea să fie în funcție de gusturile fetei.

La modă, de asemenea, sunt și accesoriile simple, cu care nu poți da greș, indiferent de genul vestimentar abordat. Coliere din silicon transparent cu o piatră fină sau chiar o brățară echivalentă, inele handmade din sârmă subțire fină sau cercei tip bobiță simpli sunt alegeri cu o șansă de compatibilitate 100%. Poți adapta aceste sugestii și către zona bijuteriilor din argint.

La categoria vestimentație suntem siguri că ai văzut măcar la o fată acel șal călduros pe care mereu ai fi vrut să îl atingi pentru că părea mult prea pufos. Ei bine, de ce nu bucuri chiar tu o fată cu un astfel de cadou?

Mai ai loc pe listă? Sperăm că da, pentru că nu putem uita de cadourile destinate băieților.

Începem cu băieții proprietari de mașini. Știm foarte bine cât de atenți sunt aceștia cu micii lor copii, așadar, dacă prezentăm atenție mașinii, prezentăm atenție băiatului. Un suport de telefon (cu magnet sau mecanic), acel odorizant cu miros îmbietor sau orice mic gadget în vogă destinat acestei arii sunt cadouri ce cu siguranță vor fi apreciate. 

Trecem și la categoria iubitorilor de jocuri și tehnologie. Aceștia sunt mereu la curent cu tot ce apare nou în domeniu și sunt foarte pasionați. Pentru a le face o surpriză și a le aduce un zâmbet, noi recomandăm cadouri precum: jocuri pentru calculator/consolă, un mouse pad pe care poți chiar să-l personalizezi, sau o pereche de căști pentru calculator sau telefon, cele din urmă fiind un cadou ideal și pentru iubitorii de muzică.

Următoarea categorie de cadouri este cea universală, adresată ambelor sexe. Ținem să menționăm faptul că toate ideile oferite până acum pot fi oricând transferate de la un gen la altul, în funcție de preferințe.

Contrar așteptărilor, lumânările parfumate nu ies din tendințe nici sezonul acesta, la fel cum ornamentele specifice Crăciunului rămân în continuare cadouri clasice.

Un alt cadou destul de simplu de găsit este o carte. Nu poți da greș cu o carte de la autorul preferat sau un titlu pe care și-l dorește în colecție. Dacă nu ai astfel de opțiuni, poți căuta oricând recomandări de cărți de un anumit gen sau poate chiar să le recomanzi locul 1 din topul tău personal. Iubitorii de cărți sunt mereu încântați să descopere noi autori. Un plus pe care îl poți adăuga unei cărți este un sortiment de ceai sau de cafea, astfel ai o combinație perfectă, mai ales pentru zilele de iarnă.

Pentru fumători, o brichetă elegantă sau o tabacheră pot fi idei inedite, la care nimeni nu s-ar aștepta. 

Din punct de vedere vestimentar, șosetele cu sau fără specific de sezon, mănușile și puloverele supradimensionate, ori cu mesaje amuzante de Crăciun, sunt un must have actual.

În această perioadă toată lumea caută să se încălzească cât mai ușor, de aceea un termos sau o cană elegantă de ceai pot fi exact ceea ce lipsește din kitul de sărbători. Iar după ce se face comodă, se poate bucura de un joc de societate cu familia, învelită cu o pătură pufoasă.

Urmărind tendințele minimaliste, putem spune că o plantă ornamentală, fie ea artificială sau nu, reprezintă un cadou inedit, deoarece este unul pe care cu siguranță primitorul îl va prețui mult timp.

Totuși, să nu uităm că lucrurile făcute de tine sunt cele mai apreciate. Pentru acest capitol, aplicația Pinterest poate fi un aliat puternic. Fie că îi încropești un mini album foto cu amintiri sau îi pregătești niște brioșe delicioase, orice amănunt în care adaugi un strop de dragoste va fi sigur apreciat.

În încheiere, sfatul nostru este să nu exagerezi. Un cadou trebuie să fie făcut din inimă și, după cum spune zicala,  „Orice gest contează”. Fii atent/ă la detalii și încearcă să creezi un cadou cât mai apropiat personalității persoanei căreia îi este adresat.

Te-ai hotărât ce vei cumpăra? Sperăm că ideile noastre te vor ajuta în căutarea cadoului perfect. Acestea fiind spuse, noi îți urăm spor la cumpărături și nu uita să pui pe listă și hârtie de împachetat pentru detaliile finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *