Zece recomandări de jocuri multiplayer

În această perioadă, mulți dintre noi se regăsesc în situația în care nu reușesc să mențină contactul cu toate persoanele dragi. Fie din cauza distanței, fie din cauza lipsei de activități pe care le poți face în mediul online, ajungem des în poziția în care epuizăm subiectele de discuție. Până la urmă, mulți dintre noi au aceeași rutină monotonă – așa că întrebările precum „ce ai mai făcut în ultimul timp?” nu mai sunt suficiente pentru a continua conversația. Așadar, cum ai putea să te asiguri că nu te depărtezi de prietenii tăi?

Dacă ți-ai pus această întrebare, atunci te invit să citești această listă de jocuri, care conține exclusiv recomandări multiplayer. Aici vei găsi variante bune atât pentru persoane lipsite de experiență, cât și pentru cei ce au nevoie de o provocare când vine vorba de acest hobby. Pe lângă asta, în funcție de cât de mult timp dorești să investești în această activitate, ai posibilitatea de a alege jocuri care durează sub o oră, sau altele care durează câteva sute de ore.

Tabletop Simulator

Link către website-ul oficial: https://www.tabletopsimulator.com/

Nivel dificultate: 1/10

Tip: Multiplayer (2-10 oameni), Strategy, Simulation

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, placă video integrată, Intel Core 2 Duo E8400

Un joc ideal pentru pasionații de board games, Tabletop Simulator te poate ajuta să treci ușor peste distanța dintre tine și prietenii tăi. Așa cum sugerează și numele, acesta este un simulator de jocuri de societate care conține o varietate largă de opțiuni. Deși dezvoltatorii au inclus doar câteva titluri clasice precum șah sau table, au oferit comunității posibilitatea de a-și crea propriile moduri de joc. Așadar, te poți folosi de Steam Workshop pentru a descărca Catan, Dominion, campanii de Dungeons and Dragons și multe alte jocuri la care nu te-ai fi așteptat. În plus, poți include o tabletă funcțională pe masa sesiunii tale, pe care poți accesa diverse website-uri și de pe care poți asculta muzică împreună cu prietenii.

Unrailed!

Link către website-ul oficial: https://unrailed-game.com/

Nivel dificultate: 2/10

Tip: Multiplayer co-op (2-4 oameni), Rogue-like, Family friendly

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, placă video integrată, orice procesor 2 GHz dual core

Dacă vrei să te relaxezi și să petreci timp cu alte persoane, fără să te stresezi prea tare în legătură cu activitatea pe care o puteți face împreună, atunci încearcă Unrailed!. Fiind un joc potrivit pentru începători, acesta îți oferă oportunitatea de a socializa atât cu persoane care nu sunt obișnuite cu gamingul, cât și cu membri mai tineri ai familiei tale. Scopul jocului este de a construi o șină de tren folosindu-te de resursele din jurul tău – vei fi nevoit să minezi, să tai copaci și să construiești poduri peste apă pentru a te asigura că menții trenul în funcțiune. Fiecare hartă este generată procedural, ceea ce înseamnă că fiecare experiență va fi diferită de cele anterioare. În plus, te poți juca atât split-screen co-op, cât și online co-op, atât pe PC, cât și pe telefon și tabletă, ceea ce îți face viața mai ușoară când vine vorba de a pregăti jocul pentru multiplayer.

Tick Tock: A Tale for Two

Link către website-ul oficial: https://www.ticktockthegame.com/

Nivel dificultate: 3/10

Tip: Multiplayer co-op (2 oameni), Adventure

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, placă video integrată, Intel Core i5 750S

Dacă ești în căutare de o activitate scurtă și plăcută pe care să o încerci împreună cu o persoană apropiată ție, acesta este o recomandare potrivită pentru tine. Fiind bazat pe rezolvarea de puzzle-uri, Tick Tock: A Tale for Two este asemănător cu un escape room. Povestea jocului are la bază tema timpului, plasându-vă într-o lume creată de un ceasornicar din care trebuie să evadați. Comunicarea este foarte importantă pentru a progresa, deoarece obiectele care sunt văzute de fiecare sunt diferite, dar oferă informații pentru rezolvarea puzzle-urilor celeilalte persoane. Jocul se găsește pe platforme precum PC, Nintendo Switch, iOS sau Android, și poate fi jucat cross-platform.

Seria Overcooked

Link către website-ul oficial: http://www.ghosttowngames.com/overcooked/

Nivel dificultate: 4/10

Tip: Multiplayer co-op (1-4 oameni), Simulation, Family friendly

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, Intel Core i3-2100

În Overcooked, tu și prietenii tăi veți fi puși în rolul unor bucătari care trebuie să pregătească diverse comenzi pentru clienții restaurantului. Jocul este structurat pe mai multe nivele, fiecare având propriile provocări și dificultăți. Colaborarea este esențială pentru a depăși cu succes nivelele, deoarece fiecare persoană are acces la zone diferite ale hărții, și te vei regăsi des în situația în care ai nevoie de un obiect la care nu ai acces. Jocul poate deveni haotic destul de repede, deoarece este greu să gestionezi toate activitățile pe care trebuie să le faci, mai ales când primești constant task-uri noi  din partea celorlalți. În plus, ai opțiunea de a alege dintre două moduri de joc – cooperativ și competitiv-, deci te poți distra colaborând cu prietenii tăi sau concurând împotriva altei persoane.

Seria We Were Here

Link către website-ul oficial: https://totalmayhemgames.com/

Nivel dificultate: 5/10

Tip: Multiplayer co-op (2 oameni), Adventure

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, Intel Core i3-4000

Deși conceptul seriei We Were Here este foarte similar cu cel al jocului Tick Tock: A Tale for Two, acestea diferă mult prin atmosfera creată și prin dificultatea puzzle-urilor. Tu, împreună cu alt jucător, sunteți blocați într-un castel din care trebuie să evadați. Aflându-vă în părți diferite ale castelului, fiecare jucător poate interacționa cu obiecte diferite și trebuie să comunice constant detalii despre ce se află în jurul său și indicii ce pot ajuta la rezolvarea puzzle-urilor din camera celuilalt. Jocurile devin progresiv mai grele și necesită din ce în ce mai mult timp de gândire odată ce avansezi cu povestea. Recomand să încerci această serie împreună cu o persoană cu care poți comunica ușor, deoarece pot apărea momente frustrante sau neînțelegeri.

World of Warcraft

Link către website-ul oficial: https://worldofwarcraft.com/

Nivel dificultate: 5/10

Tip: Massive Multiplayer Online, RPG

Cerințe de sistem:  4 GB RAM, 2 GB VRAM, Intel Core i5-3450

Mai mult ca sigur ai auzit acest nume înainte dacă ești măcar puțin pasionat de gaming, deoarece este unul dintre cele mai populare și vechi MMORPG-uri. Dacă ai fost vreodată descurajat să încerci acest joc din cauza complexității sale, acum e momentul perfect pentru a-i da o șansă – recent, sistemul de progres a fost schimbat pentru a fi mult mai prietenos cu jucătorii noi. Pentru crearea propriului caracter, ai la dispoziție un total de 24 de rase împărțite în două facțiuni rivale (”the Horde” și ”the Alliance”) având opțiunea de a alege una dintre cele 12 clase precum paladin, shaman sau rogue – însă, din păcate, nu orice combinație de rasă și clasă e posibilă. După ce ai găsit și un nume potrivit pentru personajul tău, poți începe aventura ta pe planeta Azeroth, unde te vei lupta cu inamici, vei explora și vei putea colecționa artefacte. La finalul lunii noiembrie a fost lansată noua expansiune, care va dura aproximativ doi ani de zile, fiind un moment oportun să fii la zi cu povestea și conținutul jocului.

Don’t Starve Together

Link către website-ul oficial: https://www.klei.com/games/dont-starve-together

Nivel dificultate: 6/10

Tip: Multiplayer co-op (1-6 oameni), Adventure

Cerințe de sistem: 1 GB RAM, 256 MB VRAM, Intel Pentium 4

Acest joc poate fi comparat într-o anumită măsură cu Minecraft pe modul ”Hardcore” – scopul principal este să aduni resurse, să construiești și să supraviețuiești. Diferența cea mai mare dintre cele două, pe lângă stilul de grafică (2D vs 3D), este nivelul de dificultate mult mai ridicat în Don’t Starve Together. Jocul beneficiază de un sistem de ciclu al anotimpurilor, fiecare având beneficii și restricții – toamna și primăvara sunt considerate cele mai ușoare, iar iarna și vara sunt destul de dure. Resursele sunt esențiale pentru a trece de la o zi la alta, iar fiecare greșeală pe care o faci poate fi pedepsită foarte ușor de către evenimentele specifice fiecărui anotimp – iarna poți rămâne fără mâncare sau poți îngheța de frig, primăvara ai șanse mai mari să fii lovit de trăsnet, iar vara obiectele pot fi afectate de focul sălbatic – toamna fiind singura perioadă care nu dezavantajează jucătorul.

Remnant: From the Ashes

Link către website-ul oficial: https://www.remnantgame.com/

Nivel dificultate: 6/10

Tip: Multiplayer co-op (1-3 oameni), Shooter

Cerințe de sistem: 8 GB RAM, 4 GB VRAM, Intel Core i3-7350K

Un joc oarecum dificil cu o tematică post-apocaliptică, Remnant: From the Ashes aduce o nouă perspectivă pentru genul ”souls-like”, fiind unul dintre puținele shootere de acest tip. Povestea te plasează într-o lume invadată de creaturi rele dintr-o altă dimensiune care amenință existența rasei umane, tu fiind unul dintre puținii supraviețuitori. Zonele jocului sunt generate procedural, fiind diferite de fiecare dată când le parcurgi, ceea ce îți dă oportunitatea de a întâlni inamici noi și de a trăi evenimente unice. Poți alege una dintre cele 3 clase disponibile pentru caracterul tău (hunter, scrapper sau ex-cultist), fiecare având un stil de joc și un rol diferit.  Deși ai nevoie doar de 12 ore pentru a finaliza povestea, modul în care e gândit jocul te încurajează să îl încerci de mai multe ori pentru a descoperi tot conținutul pe care acesta are să ți-l ofere.

Divinity: Original Sin 2

Link către website-ul oficial: https://divinity.game/

Nivel dificultate: 7/10

Tip: Multiplayer co-op (1-4 oameni), RPG, Strategy

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, Intel Core i5

Fiind unul dintre cele mai bune RPG-uri ale secolului, Divinity: Original Sin 2 oferă o experiență unică și de neuitat. Deși poate fi intimidant la început datorită luptelor care sunt turn-based, odată ce depășești curba de învățare abruptă, acest joc este unul foarte distractiv și interesant. Povestea urmărește un grup de ”sourcerers” – persoane care pot consuma o resursă numită ”source” pentru a folosi magie – din momentul în care sunt capturați și aduși în fața legii, până în momentul ascensiunii spre divinitate. Poți alege să joci drept unul din cele 6 personaje deja existente, care au propriul trecut și interacțiuni unice, sau îți poți crea un caracter, cu o poveste pe care o construiești pe parcurs, având un total de 5 rase și 14 clase de unde poți alege. Durata medie de completare a jocului este de 60 de ore, deoarece hărțile fiecărui capitol sunt complexe, iar numărul de quest-uri și activități este foarte mare. În plus, dacă consideri că e un joc prea scurt pentru tine, poți oricând descărca diverse campanii făcute de alți jucători din Steam Workshop. 

Outward

Link către website-ul oficial: https://www.deepsilver.com/en/games/outward/

Nivel dificultate: 8/10

Tip: Multiplayer co-op (1-2 oameni), Action RPG

Cerințe de sistem: 4 GB RAM, 1 GB VRAM, Intel Core i5-750

Povestea jocului începe astfel: după ce nava pe care te aflai s-a scufundat, te trezești naufragiat pe coasta orașului tău. Afli că ai la dispoziție cinci zile pentru a-ți plăti o datorie, altfel îți vei pierde casa. Pentru a putea înțelege experiența pe care acest joc o oferă, te invit să îți imaginezi următorul scenariu: te decizi să părăsești orașul pentru a câștiga banii de care ai nevoie. Pe drum, însă, îți iese în cale un bandit, care reușește să te bată, să te captureze și să fure toate obiectele din posesia ta. Te trezești a doua zi, în captivitate, fără niciun fel de obiect de care te poți folosi în luptă. Încerci să scapi, dar fără succes – ești capturat iar și ai irosit încă o zi. Dacă cumva ai noroc și scapi în a treia zi, mai ai la dispoziție două zile să câștigi o sumă destul de mare de bani – asta dacă nu îți iese alt bandit în cale, sau un animal sălbatic. Probabil te întrebi de ce ai juca așa ceva – deși experiența descrisă pare frustrantă, jocul devine satisfăcător odată ce observi că începi să înțelegi cum funcționează totul din jurul tău. Ceea ce îl distinge de majoritatea RPG-urilor este faptul că nu există sistem de avansat în nivele, și personajul tău devine mai puternic odată ce tu devii mai bun la joc. Dacă poți depăși stadiul inițial, vei avea parte de unul dintre cele mai bune jocuri de acest tip.

Sper că lista de mai sus te-a ajutat să găsești ceva potrivit pentru tine și prietenii tăi și acest lucru te va ajuta să depășești distanța fizică dintre voi. Dacă nu ai mai încercat vreodată acest hobby și în urma articolului descoperi că jocurile video sunt o activitate plăcută pentru tine, te invit să citești articolul meu anterior, care conține atât jocuri singleplayer, cât și mai multe recomandări multiplayer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *