Balul de Caritate „Crăciun din inimă de student” 2020

Crăciunul este pentru fiecare dintre noi o perioadă specială. Poate însemna revederea celor dragi, dăruirea de cadouri sau vizionarea acelorași filme an după an. Oricât de diferite par aceste idei, toate au un element în comun: tradiția. Rolul tradițiilor este să ne ancoreze într-o comunitate restrânsă – familia – sau extinsă – societatea. Putem conta pe ele în momentele în care ne simțim singuri sau pierduți. 

Într-adevăr, anul 2020 a fost dificil. Cu toate astea, am așteptat Crăciunul cu sufletul la gură pentru a ne întoarce la normalitate, la tradițiile noastre, măcar pentru o scurtă perioadă de timp. 

ASII nu este o excepție de la regulă. Balul de Caritate „Crăciun din inimă de student” este o tradiție a acestei comunități, prin intermediul căreia ne-am asumat rolurile de elfi ai lui Moș Crăciun și am venit în ajutor celor care au nevoie. Ne dorim ca și ei să se bucure de magia sărbătorilor, astfel că datorită tuturor celor implicați, precum și a donațiilor generoase, am putut face fericite 7 familii. Deși este bine cunoscut faptul că elfii lucrează cot la cot în atelierul lui Moș Crăciun, noi am fost împrăștiați în toată țara. Acest lucru nu ne-a oprit, ne-am adaptat la mediul online, fiind uniți de un scop comun sub coordonarea colegilor noștri: Raluca Macovei și George Moraru.

Punctul culminant a fost concertul de colinde care, în acest an, s-a desfășurat live pe pagina de Facebook a evenimentului. Cu toate că a fost online, emoția transmisă a fost la fel de copleșitoare ca în oricare altă ediție. Elfii datorită cărora a fost posibilă această inițiativă au reușit să facă diferența dintre medii neobservabilă. 

Donațiile primite au întrecut orice așteptare. S-au alăturat cauzei noastre un număr surprinzător de oameni, care au devenit elfi la rândul lor; iar spiritul Crăciunului a triumfat încă o dată. Dacă și tu ești printre ei, dorim să îți mulțumim pentru tot sprijinul acordat!

Datorită ție, 21 de copii de toate vârstele (de la 1 an și 4 luni la 18 ani), împreună cu familiile lor, s-au putut bucura de magia Crăciunului. Una dintre familii este din Slobozia, Voinești și este compusă din 7 copii, crescuți de bunicii lor, fiind abandonați de părinți; celelalte familii sunt din comuna Țigănași, cu situații materiale la fel de dificile. Printre darurile primite s-au numărat haine și jucării pentru fiecare copil (în funcție de vârstă), alimente de bază, dar și specifice de sărbători, produse de igienă, dulciuri, fructe și diverse sucuri.

Într-o notă de final, am fost încredințați de către unul dintre coordonatorii acestei ediții cu un ultim mesaj:

„Vreau să mulțumesc tuturor voluntarilor care au făcut posibil ca acești copii să trăiască minunata senzație a magiei de Crăciun. Fără ei nu am fi reușit să facem ce ne-am propus, așadar, dacă citești asta, copiii sunt fericiți de Crăciun datorită ție, drag elf!”, George Moraru.

Mulțumiri

Doresc să le mulțumesc Andrei Coteanu, Ecaterinei Hrib, lui George Moraru, Mariei Istrate, Ralucăi Macovei, Ralucăi Nastasă pentru că au fost de acord să le iau interviu și pentru informațiile oferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *