A 10-a ediție FII Practic

Bună ziua și bine v-am găsit la știrile FII Practic, locul unde sunteți la curent cu toate noutățile!

Doamnelor și domnilor, prima dată am dori să vă reamintim faptul că FII Practic este un proiect organizat de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, împreună cu Facultatea de Informatică Iași și are ca scop îmbunătățirea abilităților participanților, în domeniul IT. 

De-a lungul timpului, acest proiect s-a bucurat de foarte mult succes și a reușit să creeze o comunitate de tineri pasionați ce împărtășesc dorința de a învăța.

Acum că ne-am amintit ce presupune acest proiect, următorul punct pe ordinea de zi este recapitularea evenimentelor din ultima perioadă. 

În primul rând, echipa FII Practic dorește să vă mulțumească pentru interesul mare de care ați dat dovadă în legătură cu înscrierile și pentru suportul oferit. Sprijinul vostru a fost resimțit și în cadrul Conferinței FII Practic care a avut loc pe data de 20 februarie. Aceasta a debutat cu o mică introducere din partea organizatorilor ediției de anul acesta, Alexandra Serdenciuc și Cosmin Aftanase, urmată de un discurs din partea Președintelui Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni, Andra Coteanu. Următorul invitat special, domnul profesor Vlad Rădulescu a făcut ca toți participanții la discuție să aprecieze încă o dată frumusețea colaborării dintre oameni binevoitori, care rezultă în fiecare an în ediții de succes. Precum poate nu mulți dintre voi știați, dragi cititori, FII Practic împlinește 10 ani de existență, însemnând un motiv de mândrie pentru fondatorii acestuia, printre care se numără și Ștefan Coroș care a vorbit cu emoție despre cum a avut loc întemeierea proiectului și cât de frumos s-a dezvoltat peste ani. 

După această înșiruire emoționantă de amintiri, au urmat discursurile din partea firmelor partenere ce ne susțin de ani de zile și cărora le suntem profund recunoscători. Primii ce au dat startul au fost cei de la Cognizant Softivision; aceștia vor fi prezenți în cadrul trainingurilor de Java (Java Track), React Native (Mobile Track) și Web (Web Track), traininguri pline de pasiune pentru cunoaștere. Cei ce au primit ulterior ștafeta au fost cei de la Bytex, pe care îi întâlnim în acest an pe partea de Front-End cu un training pe partea de React și pe cea de Back-End, cu un training interesant pe partea de Python. Următorii au fost reprezentanții Beenear care ne învață anul acesta Full Stack cu training Java&Angular și, desigur, Soft Skills. Cei de la Deloitte Digital, noii noștri parteneri de anul acesta, au fost următorii ce ne-au explicat cum ne vor dezvălui tainele JavaScript-ului și cum să reușești să lucrezi Full Stack doar cu JS. Următorii pe linie au fost prietenii noștri de la Levi9 ce ne-au vorbit cu entuziasm despre călătoria prin lumea React.Js pe care aceștia ne-o propun. Cei de la 3Pillar ne sunt și ei alături în această ediție cu un training pe Java & QA la care vă așteaptă cu interes. În continuare, oamenii frumoși de la Amplified ne-au povestit cu mare interes despre ce înseamnă lucrul într-o echipă de Start-up Builders. Din partea Iași AI am primit o stare foarte bună, zâmbete și informații relevante despre trainingul lor de AI/ML. Cei de la Iași AR/VR din păcate nu ne-au putut fi alături însă vă transmit prin intermediul nostru faptul că sunt foarte entuziasmați despre această oportunitate și abia așteaptă să interacționeze cu participanții.

După prezentările din partea firmelor, a urmat o sesiune de întrebări din partea voastră în care ne-am bucurat să vă vedem curioși și entuziasmați.

După terminarea înscrierilor, voluntarii din echipa de organizare FII Practic au muncit ca niște albinuțe pentru a pregăti totul pentru începerea trainingurilor pe data de 6 martie. 

Să revenim în prezent. Ce se petrece acum? Ei bine, cum am menționat și mai sus, a fost dat startul trainingurilor la care sperăm să vă distrați pe cinste și să acumulați un bagaj foarte mare de cunoștințe, și cine știe, poate chiar și noi prieteni cu care să împărtășiți aceleași pasiuni. Sesiunile vor dura 5 săptămâni și vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică, așa că nu putem decât să vă urăm un weekend cât mai productiv!

Dar ce se aude despre ce mai urmează să se întâmple?
Cum probabil vă așteptați, surprizele și provocările nu se termină aici. În noaptea magică de 10 spre 11 aprilie despre care se spune că este un portal magic prin care zeii înțelepciunii și ai codului scris impecabil coboară pe pământ, se va organiza un Hackathon. Mai multe detalii despre acesta se vor posta curând, întrucât nu putem dezvălui încă foarte multe detalii despre această sărbătoare sacră. 

Așadar, aici se încheie buletinul nostru de știri. Pentru moment, bucurați-vă de prezent și fiți bucuroși, primăvara e la colț! Vă mulțumim că ne-ați fost alături până la sfârșit și mult succes la traininguri!

O zi frumoasă, Iași, o zi frumoasă, România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *